hur kan du sänka ett högt blodtryck

Om du har ett högt blodtryck än riskerna för att utveckla en hjärtsjukdom, eller att ha en stroke eller en hjärtattack på allvar öka. Om du har haft högt blodtryck för lång, och blodtrycket värden är mycket högre än de normala då risken är mycket hög och du måste göra något för att sänka ditt höga blodtryck.

Miljontals amerikaner har blodtrycket, främst eftersom den västerländska kosten är mycket rik på fet mat och natrium, vilket kan höja nivåerna blodtrycket under normalvärdena. Stress är en viktig faktor som kan påverka blodtrycket direkt, och tyvärr många människors liv och jobb är fullt av stress.

Blodtrycket är det tryck som finns inuti dina artärer och vener, eller den kraft med vilken blodet trycker mot artärer och vener “väggar. Blodtrycket registreras i 2 värden, och dess normalvärde är 120/80. Det första numret representerar trycket i artärerna när hjärtat kontrakt och pressar ut blodet, och det andra numret är trycket när hjärtat fylls med blod.

Det kan mätas av läkare med hjälp av en speciell manschett som de svepa runt din arm och som är ansluten till en stetoskop. De kan lyssna till blodet flyter genom artärerna och mäta dess tryck på detta sätt. För att diagnostisera högt blodtryck flera mätningar behövs eftersom trycket kan vara högre om du är orolig för något eller om du bara spelat tennis, men det svalnar på kort tid, så om du bara har högt blodtryck en gång och sedan värdena är normala det finns inget att oroa sig för, men om värdena är höga hela tiden då du har högt blodtryck.

Om du vill sänka ditt höga blodtryck, kan du göra det antingen med mediciner och droger, eller med naturlig behandling. En del människor föredrar att kombinera naturlig behandling med medicinering.

För att sänka högt blodtryck naturligt, måste du ändra din livsstil och kost. De viktigaste sakerna är att förlora vikt om du är överviktig, sluta dricka alkohol och röka, och att börja träna regelbundet. Då måste du minska mängden natrium som går in i kroppen. Natrium kan allvarligt öka blodtrycket över normala nivåer, så minskar det starkt rekommenderas. Salt innehåller mycket natrium, har en tesked salt två gånger den normala mängden natrium som behövs av kroppen, så försök att använda så lite salt som du kan när du laga mat och äta.

Också äter mycket grönsaker och frukter och andra Aliments som är rika på fibrer. De kan hjälpa till att sänka högt blodtryck.

Om du väljer att sänka blodtrycket med hjälp av medicinering så rådfråga din läkare för att ta reda på vilka är de bästa läkemedlen för dig. Du måste gå igenom några kliniska prövningar och därefter kommer du att få ett recept. Medicinen ordinerats behövs vanligtvis hela livstid.

Men om du ändrar din livsstil och kost till, kan du bli botad av högt blodtryck och sedan kan du sluta ta medicinen. Du kommer fortfarande att behöva kontrollera blodtrycket regelbundet.