hudcancer vet fakta

Hudcancer är den vanligaste cancerformen med mer än 1 miljon amerikaner diagnosen per år. De vanligaste hudcancer är karcinom omfattar basal eller skivepitelcancer celler, och kan oftast botas genom avlägsnande. Medan Melanom är den minsta gemensamma hudcancer, är det den dödligaste, och kan vara dödlig om den inte upptäcks tidigt. Melanom är dödlig i 45% av fallen.

Medan alla hudfärger är mottagliga för människor hudcancer med ljus hy löper en högre risk. Om du har rött, blont eller ljusbrunt hår du måste vidta extra försiktighetsåtgärder. Personer med ett stort antal fräknar eller födelsemärken löper också en större risk som är någon med en familjehistoria av hudcancer.
Ta för vana att undersöka hela kroppen en gång i månaden. För bästa resultat undersöka huden i ett väl upplyst rum. Använd en spegel för svåra att se områden och en helfigursspegel för baken.

Du bör vara bekant med alla varumärken inklusive födelsemärken, fräknar, ärr, åldersfläckar, födelsemärken och andra skador på kroppen. Anteckna storlek, form, färg, konsistens och villkor för alla dina markeringar. Vissa egenskaper kan indikera potentiella cancer: asymmetri, oregelbundna gränser, färgförändring, stora i diameter och upphöjda eller ojämna texturer. Om något verkar ovanlig, rådfråga din läkare. Att stanna på toppen av hudcancer nyheter se tidningstitlar såsom framsteg inom hud-och sårvård och Bottom Line / hälsa.

Lyckligtvis flår cancerfall kan förebyggas utan större ansträngning. Hudcancer kan förebyggas genom att begränsa exponering för solljus, särskilt under UV tider strålning topp mellan 11:00 till 03:00, undvika solarier och frikostigt använda lämpliga solskyddsmedel för olika hudtyper. Det finns en beaucoup av hudvårdsprodukter krämer och produkter på marknaden som stöd i skydd från solen. För att ta reda på mer om de bästa hudvårdsprodukter se tidningstitlar såsom O, The Oprah Magazine, hälsa och kvinnors hälsa.