gå inte bryta ditt hjärta

Nyligen genomförda studier har visat att inflammation är nära kopplad till många hälsoproblem, inklusive cancer, diabetes, DNA-skada, och hjärtsjukdomar.

Inflammation är den process genom vilken kroppen reagerar på infektion eller skada. Men studier har visat att inflammation är också en viktig faktor för uppkomsten av åderförkalkning, den process där fetthaltiga avlagringar byggs upp i artärerna i hjärtat, vilket kan leda till blockeringar och andra hjärt-relaterade frågor.

Här är några tips för att identifiera och hantera effekterna av inflammation i kroppen.

får testat

Du kommer inte se detta test på den normala checkup menyn, men du kan begära läkaren att administrera en högkänslig C-reaktivt protein (CRP) test. Tänk bara hur imponerad han eller hon kommer att vara att du ens vet vad det betyder.

Ett CRP nivån 1 mg / L eller högre indikerar en risk för hjärtsjukdom. En nivå som är större än 3 mg / L placerar dig i hög risk kategori.

Gör testet minst två gånger under en period av 2-3 månader för att säkerställa exakta och konsekventa resultat.

Go Fish

Experter rekommenderar intag av ett 4:1 förhållande av omega-6-fettsyror och omega-3s. Emellertid ger den typiska amerikanska kosten 12 till 25 gånger mängden omega-6: or, i form av mättade fetter såsom soja, raps, solros, och majs oljor, såsom omega-3. För att uppnå en hälsosam balans, försök att äta 2-3 portioner fet fisk, som lax eller öring, per vecka.

äter mor Chikin – kanske inte

Gotta love de galna kor i Chick Filet reklamfilmer, men kanske har de helt fel. Kyckling har en hög koncentration av arakidonsyra, en fettsyra som uppmuntrar kroppens produktion av inflammation som orsakar kemikalier. Lean nötkött innehåller hälften så mycket arakidonsyra och ger också höga nivåer av inflammation kämpar selen och zink. Och när det kommer till kött är gräs alltid bättre på grund av den friskare omega syror balans.

förlora det gut

Det har visat sig att det mest effektiva sättet att minska CRP-nivåer, är att minska överdrivet bukfett.

regnbågen är din vän

Flavonoider finns i färgglada grönsaker och frukter inte bara friska antioxidanter, men också bidra till att minska inflammation i kroppens vävnader. Välj bland paprika, blåbär, sötpotatis, apelsiner, vindruvor och andra färgstarka råa livsmedel för att öka din dagliga kost.

lite spice’ll gör du

En kost som innehåller 3-5 gram ingefära eller gurkmeja per dag har visat sig hämma produktionen av inflammation som orsakar kemikalier i kroppen. Intressant, har studier visat att dessa kryddiga substanser fungerar på DNA-nivå för att stänga av gener som ansvarar för inflammation.

passera bönorna

En fiberrik kost (30 + gram / dag) kan minska CRP-nivåer med 12-15 procent. En kost rik på fullkorn och bönor kommer att säkerställa att du uppfyller de nödvändiga nivåerna. Svarta bönor, linser, bovete och amaranth är utmärkta val.

Det är också viktigt att komma ihåg att nya studier har visat att så fitness nivåer går ner, CRP-nivåer går upp.

Forskare är inte säker på om dålig kondition leder till en ökning av CRP eller vice versa, men motion är en viktig del av att upprätthålla ett friskt hjärta båda hållen.