effektiva tips för att sluta röka med yoga och meditation

Du kan lära dig meditation på egen hand med hjälp av böcker, ljud-videoinspelningar, eller en behörig lärare. Meditation använder framförallt guidade bildspråk och andningsövningar för att främja en känsla av lugn i kropp och själ av rökaren.

Fyra tips som hjälper dig att sluta röka är:

Ett. Yoga andningsövningar: Denna utmärkta yoga pranayama hjälper dig att sluta röka och bryta andra ovanor. Utövandet frigör stress och bygger lungkapacitet under en tidsperiod. Det lugnar sinnet genom att bekämpa ångest och panikattacker.
För denna övning, sitta i en bekväm ställning och blunda. Ta långa andetag för att slappna av. Nu, blockera din högra näsborre med höger tumme och andas in genom vänster näsborre bara. Gör sedan samma sak med vänster näsborre. Inte överansträngning inte själv. Upprepa detta mönster för 1 till 30 minuter i ett sammanträde.

2. Motion att utveckla viljestyrka: Försök sträckan pose av Kundaliniyoga för att utveckla ditt tredje chakra center. Att göra detta kommer att öka din viljestyrka. Således är detta till stor hjälp för att bryta vanan att röka. Dessutom kommer dina magmuskler stärka matsmältningssystemet kommer att förbättras och du kommer tillbaka till förlorad energi och vitalitet.

Tre. Medvetande träning: Ett av de bästa sätten att sluta röka är att väcka medvetenhet eller medvetenhet till behandlingen. För att göra detta, när du känner för att röka en cigarett, försöka bli medveten om alla de tankar och handlingar som äger rum vid en viss tidpunkt. Följ hela processen att ta ut och tända en cigarett sakligt. Att göra detta kommer att hjälpa dig att bryta mönstret din kropp och själ har blivit vana vid. Snart kommer röksug blekna bort.

4. Meditation / Daglig yoga: En yoga rutin och daglig meditation har hjälpt många människor att sluta röka. När du återfå din hälsa med yoga och vet hur bra din kropp kan känna igen, kommer du inte känna som att röra en cigarett. Som stressrelaterade tillstånd är den främsta anledningen till att folk röker, vissa yoga-och meditationslärare tror att meditera även utan att fokusera på att sluta röka naturligt minskar viljan eller behovet av att röka, helt enkelt genom att lugna och balansera kropp och själ.

Meditation kommer definitivt att påverka din hälsa på ett positivt sätt på grund av dess omfattande fördelar. Fördelarna kommer att bidra till att hjälpa dig att sluta röka på något sätt eller det andra. Konsultera en professionell för att lära sig mer om tillämpningar av meditation för att sluta röka.