diabetes och hur det behandlas och diagnostiseras

Diabetes är en metabolisk sjukdom som kännetecknas av högre glukos i blodet. Det finns tre typer av diabetes: typ 1, 2 och graviditetsdiabetes, typ 1-diabetes drabbar tonåringar, barn och unga vuxna, medan typ 2 är oftast ses hos personer över 45 år. Den tredje typen drabbar vissa kvinnor under graviditeten och vanligtvis försvinner efter förlossningen, även om det anses att Graviditetsdiabetes ökar risken att utveckla diabetes typ 2 i ett senare skede.

Den diabetes typ 2 är allmänt spridda. Det drabbar miljontals män och kvinnor enbart i USA. Många faktorer bidrar till utvecklingen av typ 2-diabetes, men asiatiska amerikaner, indianer, latinamerikaner, äldre människor och afroamerikaner löper större risk än resten. Ändå förblir den största boven i dramat ärvt anlag och övervikt – en studie har visat att personer med normal vikt, som dricker ingen eller lite alkohol, inte röker och lever ett aktivt liv har mindre chans att utveckla typ 2-diabetes.

De viktigaste tecken och symtom på denna sjukdom är frekvent urinering, viktminskning, konstant hunger, trötthet och ständig törst. Dessa symptom förklarar vanligtvis sig över tiden och deras intensitet skulle öka också, och vissa sjuka visa vision problem och återkommande infektioner som en följd av sjukdomen. Miljontals människor har diabetes typ 2 och även om det drabbar fler människor idag än någonsin tidigare, behandling och hantering av det är möjligt.

Två av de mest effektiva läkemedel som ges till patienter som lider av diabetes 2 är Glucophage Sr och Actoplus met, som har samma kemiska ingrediensen kallas Metformin, och medan Actoplus met är en kraftfull blandning av Metformin och pioglitazon är Glucophage SR långsam frisättning Metformin. Båda mediciner normalt föreskrivs tillsammans med träningsplan och en särskild diet, som fungerar ganska bra tillsammans för att hålla patientens blodsockernivå inom normen. En annan fördel med Glucophage Sr piller över Metformin ettor är att de tidigare orsakar färre biverkningar och tas endast en gång dagligen. På grund av sjukdomens natur är diabetesläkemedel tas för år och kan vara kostsamt och det bästa sättet att skära ned på kostnaderna är att köpa Glucophage Sr eller Actoplus träffat på nätet, där de är från 40% till 70% billigare. Självklart, om du beställer dessa mediciner från ditt lokala apotek eller en webbplats på Internet, bör du alltid följa läkarens anvisningar till punkt och pricka och ta den ordinerade dosen bara. Detta kommer att garantera att läkemedlet kommer att vara mycket effektiv och kommer att minska riskerna för eventuella oönskade biverkningar också. Båda nämnde medicin har godkänts för försäljning i USA, men de kan fortfarande orsaka biverkningar hos vissa patienter. De är också inte ordineras till personer som är allergiska mot någon av komponenterna. Patienter som drabbas av hjärtproblem, anemi, leversjukdom eller njursjukdom kanske inte kan ta Glucophage Sr eller Actoplus met.

Trots den stora majoriteten av de 2 diabetes typ drabbade reagerar väl till de behandlingar och om de tar läkemedel på ett ansvarsfullt och håll dig till den rekommenderade dieten, de har möjlighet att kontrollera deras hälsotillstånd och undvika ytterligare komplikationer.