diabetes nation nästa epidemi diabetes symptom, behandling och fakta

Tja, eftersom de flesta av er vet vem läser den här artikeln diabetis främsta orsaken är dieten (därav namnet). Nu, låt oss ta en titt på den typiska amerikanska kosten, det är uppvisat full av snabbmat, mycket konserver, stärkelse, socker och läsk. Allt detta motsvarar till en diet tomrum av näringsämnen och hög i tomma stärkelserika, söta kalorier. Inte gör för en bra kamp mot en diabetiker sjukdom. I motsats till vissa andra länder, t.ex. människor som bor i tropikerna eller olika delar av Asien, vars kost består av vad hemland har att erbjuda såsom gränslösa frukter och grönsaker; tillsammans med soja och ris som saknar gluten (stärkelse). Det verkar som om priserna på råvaror har skjutit i höjden eftersom ekonomin har tagit en nedgång de senaste åren noga bestrida priset på guld eller olja. Visste du att det finns bokstavligen hundratals och åter hundratals olika typer av meloner som kan hittas i regnskogen? Vi har bara tillgång till ca 1-2% av den melon befolkningen här i USA Det finns även en melon som tycks ha anti-åldrande egenskaper som nu har tagits tillvara i en skönhet tonic att slåss rynkor i ansiktet. Nu tänker på vad att sätta sådana konstigt livsmedel i din kropp kan göra för det i stället för att sätta saker i det som är en molekyl från plast (margarin, som används i konserver och många snabbmat). Producera är fylld av fantastiska näringsämnen för kroppen såsom flavonoider, caratenoids och bioflavanoids bara för att nämna några, och varje frukt eller grönsak har olika kombinationer av dessa “undrar ingredienser” vilket är det som gör dem alla ser och smakar annorlunda. Nu är det vettigt varför mamma var alltid så orubblig om att säga “äter dina grönsaker Bobby.”

Nu när vi har en liten bakgrund till vad som orsakar diabetes låt oss ta en lite närmare titt på några av de fakta bakom sjukdomen. Tänkte det kunde vara intressant att sätta ett annat perspektiv på det dilemma på ett trubbigt sätt, eftersom de flesta är inte så djärvt att bara komma rätt ut och säga det. Det finns i huvudsak fyra olika huvudtyper av diabeties inklusive, graviditetsdiabetes, pre-diabetes och typ-1 och typ-2 diabeties, typ-2 är den vanligaste. Eftersom typ 2 är den vanligaste låt oss ta en titt på några av de symtom som förknippas med denna version av sjukdomen;
ökad törst
Ökad hunger (speciellt efter att ha ätit)
muntorrhet
frekvent urinering
Oförklarlig viktminskning (även om du äter och känner sig hungrig)
Trötthet (svag, trött känsla)
dimsyn
huvudvärk
Medvetslöshet (sällsynt)

Alla av de namngivna symtomen beror på nivåer av högt blodsocker.

Här är den negativa sidan av symptomen för lågt blodsocker;
illamående.
extrem hunger.
Känsla av nervositet eller skakis.
Kall, fuktig, våt hud och / eller överdriven svettning inte är orsakad av träning.
En snabb hjärtrytm (takykardi).
Domningar eller stickningar i fingrar eller läppar.
darrande.

Om något av dessa symptom verkar relevant och du inte har checkat ut eller diagnostiseras med sjukdomen är det rekommenderat att du anger en tid hos din primärvårdsläkare att få vissa tester körs.

De behandlingar som är tillgängliga för diabetis inkludera några av följande;
Insulinbehandling-normalt injiceras med en injektionsspruta
muntliga diabetes mediciner-Det finns flera receptbelagda läkemedel alternativ.
Alternativ medicin-biofeedback, akupunktur, och mycket mer.
i svåra fall transplantat-öcell och bukspottkörteln transplantationer.

Slutligen, här är några viktiga diabetiker fakta du bör veta;
-Minst 171 miljoner människor världen över drabbas av diabetes, och antalet beräknas fördubblas fram till 2030.
-Sex dödsfall varje minut tillskrivs komplikationer av diabetes, som är lika med ut till 3,2 miljoner dödsfall per år!
-Nya studier i Kina, Kanada, USA och flera europeiska länder har visat att genomförbara livsstilingripanden kan förhindra uppkomsten av diabetes hos människor som är fast beslutna att vara hög risk.

* Den kanske viktigaste av alla uppgifter som har lämnats här är det sista påståendet om vad som kan bidra till att förhindra en fullständig uppkomsten av diabetes hos personer som har förutbestämda att vara i riskzonen för sjukdomen.