diabetes amning kan hjälpa barn och kvinnor mot diabetes

Bebisar och kvinnor kan vara skyddade mot att utveckla diabetes sjukdomen genom amning, enligt ny forskning. Den aktuella studien säger att de längre kvinnorna vårdas, de minska sina risker för att utveckla diabetes.

Diabetes som en medicinsk sjukdom som kännetecknas av varierande eller ihållande förhöjda blodsockernivåer, särskilt på grund av att äta, är en allvarlig sjukdom som symptomen är mycket lika för alla typer av diabetes.

Amning är när en kvinna föder ett barn eller ett barn med mjölk från brösten. Det bästa för att mata en bebis är bröstmjölk, som experterna säger, om mamman inte har överförbara infektioner.

Även om studieresultaten är inte avgörande, forskare förklarar att amning kan förändra metabolismen av mödrar som kan hjälpa till att hålla blodsockernivån stabil och gör kroppen mer känslig för blodsocker-reglerande hormonet insulin.

Denna teori bygger på vissa tecken som visar att råttor och människor som ammar, mödrar har lägre blodsocker nivåer än de som inte amma.

Enligt den studie som publicerades i Journal of American Medical Association, kvinnor som ammas i minst ett år var cirka 15 procent mindre risk att utveckla diabetes typ 2 än de som aldrig ammat. För varje ytterligare år av amning, det fanns ytterligare 15 procent minskad risk.

Sammanlagt 157.000 sjuksköterskor deltog i den nya studien. De svarade periodiska hälso frågeformulär och följdes under minst 12 år. Under studien utvecklade 6,277 deltagare typ 2-diabetes.