blodsocker log

Typ ett diabetes, eller diabetes mellitus, innebär förlusten av insulinproducerande betaceller i de Langerhanska öarna i bukspottkörteln. Detta leder till insulinbrist. Det finns ingen förebyggande åtgärd för att vidtagits mot slagettasockersjuka vid denna tid.

Det är en missuppfattning att diabetes kan undvikas genom att helt enkelt titta på din vikt, men det är inte helt sant. Mest drabbade är faktiskt på en någorlunda hälsosam vikt när diabetes debuterar.

Behandling av typ ett diabetes består huvudsakligen av insulinbehandling, plus flitigt övervaka dina blodsockernivåer med hjälp av monitorer blodtester.

den fruktade fingerprick
Spåra ditt blodsocker med den dagliga fingerprick är bane av vissa människors dag, men det måste göras.

Personer med mer avancerade former av diabetes, i själva verket ofta kontrollera deras blodsocker upp till fyra gånger per dag. Om du bara måste testa det en gång, kom bara ihåg, det besvär och obehag kan alltid vara värre.

vistas organiseras
Vid kontroll ditt blodsocker, skulle du vara klokt att registrera resultaten i en blodglukos loggbok för att hålla reda på dag-till-dag droppar och hopp.

Hellre än att anteckna din glukos siffror i ett löst blad anteckningsbok, kanske du vill titta runt i specialitet bokhandlar eller på dsdbookstore.com hitta särskilt utformade tidskrifter diabetesbehandling att hjälpa dig logga dagliga blodsockernivåer.

Att ha en utsedd daglig logg blodsocker gör att du kan hålla hela processen mycket mer organiserat. Hellre än att fumla igenom bärbara datorer som försöker komma ihåg vilken du skrev din info i, kan du hålla loggbok med dina testning leveranser.

leva en hälsosam livsstil
Det är viktigt att inte bara kalla det en dag och antar att du kommer att göra fint om du håller koll på ditt insulin och blodsocker rutin. Att hålla en hälsosam kost är lika viktigt att upprätthålla korrekta blodsockernivåer.

Att arrangera en riktig kost och hålla dina nivåer regelbundet, förutsatt att du redan har talat med din läkare om din egna ideal kost och vikt, bör du börja med att läsa upp på diabetes och kost.

När du är på en säker diet, börja spela in dina måltider, rekord hur det gjorde du känner, och hålla detta med dina testning leveranser, liksom. Det säger sig självt att om ditt blodsocker hoppa eller falla, men du vill ha ett register över vad du åt den dagen.

Denna information kan tyckas mycket irrelevant, men det kan faktiskt vara avgörande och även livräddande.
Utan att hålla koll på din hälsa, du riskerar ytterligare hälsa komplikationer såsom risken att drabbas av en diabeteskoma, en stroke, eller värre. Håll dig uppdaterad med det, inte vara slappa. Granska dina poster då och då och diskutera dem med din läkare.