behandla högt blodtryck

Högt blodtryck leder till olika allvarliga hälsoproblem som stroke, hjärtinfarkt, hjärtsvikt, njur-och ögonproblem samt det också leder till minnesförlust. Om allt detta tas lätt på, kan den vara dödlig. För att undvika alla dessa problem en person som lider av högt blodtryck bör vidta effektiva behandling. Det viktigaste att göra är att anta en hälsosam livsstil. Ett läkemedel är inte tillräcklig för att behandla denna sjukdom.

En hälsosam livsstil avser att arbeta för att göra ditt hjärta slå lite snabbare än vanligt från gång till gång. Träna inkluderar inte att gå till gymmet den kan utföras på andra sätt för sysslor exempel hus, trädgårdsarbete, promenader med hunden eller leka aktiva lekar med barnen. Du kan göra ditt hjärta slå snabbare på något av följande sätt. Du borde göra lite motion också. Du bör också göra några förändringar i din kost. Om du gillar såser, pickles och andra färdigrätter, måste du undvika dem eftersom alla dessa saker är natrium-rik och leda till högt blodtryck. Du bör också minska intaget av mättade fetter däremot bör du öka intaget av fet fisk eller fisk kapslar olja, färska frukter och grönsaker.

Tidigare massor av mediciner för högt blodtryck var farligt att använda men nu medicinska vetenskapen har utvecklats en hel del. Nu, de läkemedel är säkra att använda samt har de ingen eller mindre biverkningar. Mediciner som används för att kontrollera högt blodtryck är ACE-hämmare, kalciumantagonister, betablockerare, ACE-receptorblockerare (ARB), alfa-blockerare och diuretika etc. Naturliga örter används också för att behandla högt blodtryck. Vissa mest effektiva örter är hagtorn, Ginkgo Biloba och vitlök. Vitlök tunnar blodet minskar dess förmåga att koagulera. Vitlök kosttillskott fungerar också som färsk vitlök.

Andra behandlingar för högt blodtryck är akupunktur och magnetisk terapi. Akupunktur slappnar kroppen och frigör en del av belastningen på hjärtat. Det finns inga vetenskapliga bevis för denna behandling, men de patienter som har provat det, har hävdat att det fungerar. Magnetisk behandling hjälper också för att kontrollera blodtrycket. Koppar och järn armband minska effekterna av blodtrycket, men hur och varför är fortfarande ett mysterium.