prostatacancer potentialen av en man beror på hans prostata

Prostatakörteln exakt samma form och storlek som en valnöt, är ansvarig för produktion av mineraler och socker i sperma. Sperma är den vätska som ansvarar för transporten av spermier.

Införande av Prostatacancer:

Bland äldre män prostatacancer är den vanligaste och en av de främsta dödsorsakerna. Enligt WHO-rapport 2002, där det anges att lungcancer och magcancer påverkar män i hela världen andel medan fall av prostatacancer är vanliga från utvecklade länder? I WHO: s rapport från 2003 om den globala fallet av cancer, stod prostata-och testikelcancer 250.000 fall. Den Prostate.com rapporterade att det finns 200.000 diagnostiserade fall av prostatacancer i USA årligen medan National Institute of Health rapporterade att tre fjärdedelar av prostatacancer fall diagnostiseras från män som är mer än 65 år gammal när sjukdomen är sällan förtjust bland män som har når inte fyrtio års ålder.

Symtom på Prostatacancer:

Det finns inga tydliga tecken på cancercelltillväxt synlig för blotta ögat som gör detta villkor ännu farligare. Tumören kopplat till cancer prostata celler växer normalt långsamt genom åren och kommer inte att märkas förrän det orsakar symptom för patienten att dechiffrera. Denna typ av tumör är elakartad och har visat livshotande.

Enligt färska studier som utförts av forskare, kommer denna prostatacancer i avancerat stadium sprider sig utanför prostata till närmaste vävnader såsom bäcken noderna. Det finns några enstaka rapporter om stor skala utspridda i hela olika områden av patientens kropp. Bones, lever och lungor är bara några delar av kroppen som kan påverkas om inte botas direkt.

Men eftersom dessa varningstecken på prostatacancer börja visa, kommer att leda en att tro på möjligheten av en förstorad prostata. Läkarkontroller bör göras för att säkerställa att tillstånd och medicinska status hos individen. Ju tidigare upptäckt, diagnos och behandling, desto mer sjukdomen blir acceptabelt. Och behandlingen kan bara göra underverk och kommer att förse dig med den åtgärd som befriar dig från de svårigheter och smärta upplevt.

Lösning av Prostatacancer:

Denna information ökar bara rädslan av att ha en prostatacancer bland män. Så hur gör man itu med problemet tidigare? Regelbunden kolla upp för prostatacancer är det mest lämpligt att göra. Abnormitet i ett blodprov kan vara ett tecken på prostatacancer problem. Upptäckt av en knöl på prostatakörteln genom rektal undersökning kommer också att hjälpa patienten att avgöra hans hälsotillstånd. På grund av naturlig förekomst av prostataförstoring, kommer urinröret snart inskränkas och om en patient känner någon svårighet eller frekvens att urinera, rådfråga en läkare är det bästa alternativet. Läkaren kommer att veta det bästa receptet för dig för att undvika komplikationer såsom blockering av urinröret.

Vissa män kommer att finna det för svårt att acceptera det faktum att deras manlighet avsevärt kommer att minska på grund av detta oundvikligt villkor. Prostata, i sina yngre år, hjälpa dem i deras erövring av sexuell tillfredsställelse, men nu, när de åldras, blev deras värsta motståndare, eftersom det har blivit ett medicinskt dilemma att hantera. Det finns inget sätt att förhindra utvecklingen och tillväxten av denna typ av cancer. Det enda män har är kraften av tidig upptäckt och behandling för att bromsa utvecklingen och förhoppningsvis sätta stopp för upptrappning av de farliga prostatacancerceller.