dåligt svar på motion i unga typ 2 diabetiker

Typ 2-diabetes är ett svårt hälsoproblem eftersom flera aspekter av kalori utnyttjande helt enkelt inte fungerar. En studie med unga vuxna (åldrarna 18 – 25) visar den cellulära problemet är värre än trott. Normalt tränar villkor celler för att göra mer energi genom att underlätta utvecklingen av nya mitokondrier (cellulära motorer). Denna studie visade att unga typ 2 diabetiker vuxna misslyckats med att aktivera genen signaler som krävs för denna övning gynnar i sin tur gör deras metaboliska problem svårare att lösa.

Denna studie är viktig eftersom den visar skillnaden mellan att bara vara överviktig och övervikt samt typ 2 diabetiker. Sannerligen, det finns även en skillnad i svårighetsgrad av typ 2-diabetes och en av nycklarna skulle naturligtvis vara ett dåligt svar på motion – eftersom motion är ett av de bästa sätten att förbättra insulinresistens. Dessa yngre typ 2 överviktiga diabetiker hade cellulära problem liknande sjuklig fetma äldre typ 2 diabetiker. Dessa data tyder på att en tidig debut av typ 2-diabetes, som nu är en epidemi i USA, är en mer allvarlig metabolisk tillstånd än vanlig typ 2-diabetes i över 50 folkmassan.

Motion innebär en ökad efterfrågan på cellnivå för att förbränna kalorier och syre och därmed producera energi. Ju mer mitokondrier en person har desto lättare är det för förbränning av bränslet. Det är som att ha muskler med V8-motorer istället för lägre utföra 4 cylindertyper. Ju mer bränsle du kan bränna den högre efterfrågan på socker för att strömma till de cellulära motorer, vilket förbättrar insulinresistens (insulinet transporterar bränsle / socker in i cellerna). Bränna kalorier alltid skickar gnistor (fria radikaler / oxidativ stress) som måste fångas av antioxidanter eller annat problem uppkommer.

Exakt varför yngre typ 2 diabetiker är oförmögna att korrekt svara på övningen var inte en del av studien, men det är ganska lätt att ta en gissning. Det betyder att den cellulära hälsa är betydligt sämre och mer inflammerad – det gemensamma temat bakom gener som inte aktivera. Detta innebär att effekten av motion är helt enkelt för mycket oxidativ stress. Vi vet redan att överviktiga människor behöver mer antioxidanter för att få ett optimalt svar på motion. Denna studie tyder på att typ 2-diabetiker, särskilt yngre, kommer att behöva ännu högre mängder antioxidanter för att få sina celler tåla träning så att de kan få ett bra svar på det.

En annan ny studie visade att mineralet selen skyddade män från att utveckla diabetes under en 9 års period. Selen är en ryggrad för produktion av cellulär glutation, den primära antioxidant inuti varje cell i din kropp.

Denna typ av information innebär att grundläggande näring skiljer sig för normalviktiga personer jämfört med överviktiga och överviktiga människor jämfört med typ 2-diabetes överviktiga personer. Folkhälsa tjänstemän sitter och predikar mer motion och mindre mat, som har varit deras budskap för de senaste 50 åren samtidigt som fetma och diabetes epidemin exploderade i deras ansikten. Vårt samhälles bästa hoppet för att korrigera våra svåraste hälsoproblemen är med näring. Det är viktigt att folkhälsan tjänstemän får sina huvuden ur sanden och inse att kost förebygger sjukdom samt vara det bästa alternativet för att korrigera många sjukdomar – särskilt “sjukdomar” metabolism som typ 2-diabetes.