veteraner och mesoteliom exponering

Mesoteliom är en av de främsta orsakerna till cancer bland veteraner i USA. Sjukdomen är vanligast i veteraner från eran av 40-talet fram till 60-talet då användningen av asbest brett spreds i konstruktionen av militär utrustning. Mesoteliom är en cancer som bildas som en direkt följd av kontinuerlig exponering för asbest partiklar. Vid inandning, de asbestpartiklar finna sin väg in i den djupa annaler lungorna där de blivit inloggade bland vävnader och celler. Här de förblir ant interagera med antikroppar frigörs i kroppen som en direkt följd av den irritation som orsakas av asbest partiklar och omvandla de omgivande cellerna till cancerceller. Denna process fortsätter tills hela slemhinnan i lungan blir skadad. Tyvärr, är mesoteliom inte lätt diagnostiseras resulterade i många veteraner är omedvetna om deras tillstånd tills sjukdomen blir oåterkallelig.

Mellan 1930 fram till 1970-talet, var användningen av asbest förekommer i många militära konstruktioner. Som ett resultat, militära veteraner från alla delar av de väpnade styrkorna som tjänstgjort i andra världskriget 2, Koreakriget och Vietnam uppvisar nu efter effekterna av exponering för asbest. Den huvudsakliga exponeringen kom från utrustning sådana fartyg, ubåtar och flygplan i vilket asbest användes för isolering ändamål.

marinblå

US Naval veteraner har en av de högsta nivåerna av mesoteliom bland amerikanska veteraner. De flesta av dessa individer som serveras på varv där de var inblandade i byggandet av fartyg och ubåtar för användning i flottan. Dessa fartyg var spetsad med asbest från början till slut på grund av dess goda egenskaper värmetålighet. Asbesten placerades i väggar, golv, ventil packningar och runt pannor. Men på grund av bristen på kunskap som fanns vid tidpunkten om farorna av asbestexponering, arbetade dessa individer utan fruktan för att få sina order ut.

armé

Även medlemmar av armén inte använde utnyttja fartyg eller ubåtar under sin verksamhet, har detta inte rädda dem från asbestexponering. Asbest var ett billigt material som kan användas i många tillämpningar. Som ett resultat, var asbest användes för att konstruera sovande baracker på många platser utomlands. Det gav bra isolering i kalla länder, men som krigen fortskred, många av dessa i åldern byggnad eller skadades av fiendens eld orsakar asbest partiklar som släpps ut i miljön. Dessa biverkningar förekommer fortfarande för de individer som fortfarande lever i krig-skändas områden som fortfarande använder en del av dessa byggnader för levande ändamål.
marinsoldater

Det är en tradition för marinsoldater för att arbeta nära tillsammans med marinen som de flesta av deras användning beror på hjälp från marinen. Som ett resultat blir dessa marinsoldater utsätts för samma förorenade förhållanden på asbest-knytas fartyg. Dessutom använde många av byggnaderna marinsoldaterna medan på land byggdes även från asbest produkter.

Flygvapen

Asbest är ett relativt lätt material som ger god isolering som var perfekt vid tidpunkten för användning i flygplan konstruktion. Som ett resultat av inneslutas i dessa små sittbrunnar för längre perioder under krig och utbildning, World War 2, koreanska och Vietnam piloter veteran har fått det olyckliga inlägget av att vara näst marinen veteraner med den högsta andelen mesoteliom på grund av asbestexponering