mesoteliom – en typ av cancer som påverkar de inre organen

Cancer är namnet på en stor grupp av sjukdomar, som alla har en sak gemensamt, är att celler som är, växer med en okontrollerbar takt. Det finns flera viktiga typer av cancer. En av de vanligaste och mest kända typer av cancer är mesoteliom. Denna typ av cancer är, känd för att påverka inre organ. Mesoteliom är, även kallat malignt mesoteliom.

Mesoteliom är en typ av cancer som utvecklas cancerceller i mesothelium. Vävnaden som beskriver lungor, mage, hjärta och andra organ är, kallas mesothelium. Mesoteliom är, i grund och botten en cancer i denna vävnad. Det är en ovanlig men livshotande typ av cancer. Det har sitt ursprung oftast i lungorna, men kan också starta i buken eller andra inre organ. De flesta som utvecklar mesoteliom har yrken, där de har inhalerat asbest partiklar. Det kan ta lång tid om 30 till 50 års exponering för mellan asbest innan de fick sjukdomen.

Mesoteliom först och främst angriper den yttre foder i lungorna som kallas lungsäcken, den inre bröstkorgen, slemhinnan i bukhålan, i hjärtat, den säck som täcker hjärtat, och vaginails tunica. Denna cancer bygger upp mer i de människor som utsätts för asbest. Inte bara den arbetsrelaterade exponeringen för asbest men även rengöring kläder av en familjemedlem som var utsatta för asbest kan sätta en person i fara för att utveckla mesoteliom. Även om rökning inte är en främsta orsaken till mesoteliom, kan det öka svårighetsgraden av sjukdomen.

Symtomen vid mesoteliom kan vara okända även för 50 år. Det finns i princip två typer av mesoteliom. Den pleuramesoteliom som skadar lungan regionen medan peritoneal mesoteliom angriper bukhålan.

Dyspné känd som andfåddhet, hosta och smärta i bröstet på grund av en ansamling av vätska i pleura utrymmet är ofta tecken på pleuramesoteliom. Symtom på peritoneal mesoteliom består av viktnedgång, trötthet, svaghet, betydande förlust i aptit, buken svullnad och smärta på grund av peritonealvätska överskott, obstruktion i tarmrörelser, blod koagulationssvårigheter, anemi och feber.

Diagnostisera mesoteliom är ofta en svår uppgift, eftersom symtomen liknar dem i ett antal andra sjukdomar. Med tanke på patientens sjukdomshistoria, kan prov genomföras. Dessa tester inkluderar lungröntgen, lungfunktionsundersökningar, biopsi och laparoskopi. Läkarna kan besluta om hur behandlingen beroende på hur allvarlig cancern sprids.

Den vanliga behandlingen för mesoteliom inkluderar traditionella behandlingar i kombination med strålning och kemoterapi. Medan kirurgi själv hs inte lett till mycket goda resultat, är en besvikelse, pleurectomy / decortications en rekommenderad behandling, där slemhinnan i bröstet tas bort.

Alla mesoteliom är nu tros vara maligna eller cancer. De börjar som en normal tumör och spred sig snabbt att inkludera de flesta av de omgivande vävnader och organ. Inledningsvis var fibrösa hällkistor och andra godartade utväxter som dök upp i de serösa membran anses vara mesoteliom och gavs namnet “godartad fibrös mesoteliom” och “multicystnjure mesoteliom.”