typ 2-diabetes symptom och tecken

Antalet vuxna och tonåringar i USA som håller på att diagnostiseras med typ 2-diabetes är på uppgång. Eftersom fetma stiger, så gör siffrorna för typ 2-diabetes. Det är ett känt faktum att är feta eller överviktiga kan leda till tidig debut av typ 2-diabetes.

Typ 2-diabetes är en fruktansvärd sjukdom som kan frambringa flera medicinska komplikationer och problem såsom stroke, gikt, blindhet och andra hudproblem. Det är därför det är så viktigt att en person erkänner typ 2-diabetes symptom och tecken så snart som möjligt, eftersom sjukdomen kan kontrolleras med rätt livsstil program som Kathy Smith Project Du skriver 2.

Här är några av de vanligaste typ 2-diabetes symptom att vara på utkik efter, speciellt om du anses överviktiga eller feta.

trötthet
När din kropp berövar dina celler av socker, blir du strapatser eftersom du inte har den energikälla längre.

Öka törst med täta urinträngningar
När överskott av socker bygger upp i blodet, drar den vatten och vätskor från dina vävnader och celler, vilket ger dig ständigt törstig. Resultatet är att du dricker mer än normalt och måste kissa mer än normalt.

Dimsyn
Detta går på samma linje som ökad törst. När sockret drar vätskan från linserna i ögonen, börjar du har problem med din syn och den blir suddig. Du kanske inte kan fokusera tydligt på föremål.

Sår är svårläkta
Typ 2-diabetes påverkar din kropp på att det tar mycket längre tid att läka dina sår och infektioner. Din kropp har inte rätt energi för att läka kroppen snabbt längre.

Ökad hunger
När du inte har tillräckligt med insulin din kropp att flytta socker i dina celler, längtar kroppen energi och livsmedel, även efter att du bara kan ha ätit. Denna typ 2-diabetes symptom förvärrar faktiskt effekten av sjukdomen, eftersom det kan göra en person vinna ännu mer i vikt.

Om du orolig för att du lider av minst två eller flera av ovanstående typ 2-diabetes symptom, måste du se din läkare så snart som möjligt. Ju snabbare du diagnostiseras med sjukdomen, desto snabbare kan du förändra ditt liv och börja bekämpa den.

American Diabetes Association rekommenderar en livsstil som heter Projekt Du typ 2, som utvecklades av fitness-och näringsexpert Kathy Smith att ändra ditt sätt att leva för att kämpa mot typ 2-diabetes.

Den goda delen om att erkänna typ 3 diabetes symptom är att det mesta av tiden, kan sjukdomen kontrolleras med hälsosamma livsstilsval program som Project Du typ 2 och medicin kanske inte behövs.