skapa en fristad i ditt hem

Med lite ansträngning kan du skapa ett område i ditt hem som kan vara din egen tillflyktsort, en plats att gömma sig från stress, buller och kanske till och med familjen. Börja med ett helt rum där du inte blir störd. Miljön är det viktigaste området måste vara ren och skräp gratis du helt enkelt inte kan slappna av helt när du är vristen djupt i en röra som du vet att du kommer att behöva städa upp.

Att lära sig att slappna av eller de stress handlar om de små saker du behöver för att få din omgivning på bästa möjliga plats, plocka ut några av dina favorit-musik du kanske vill göra en CD eller en speciell låt i din mp3-spelare reserverad bara för avkopplande.
Tro det eller ej luktar har mycket att göra med att kunna slappna av helt lätta några av dina favorit ljus ylang ylang, citrongräs och bergamott sägs vara bra för att lindra stress. Om du föredrar lite rökelse kan ersätta ljus igen det är en fråga om personlig preferens.

Smak spelar också en viktig del i avkopplande, självklart kommer du vill hålla sig borta från koffeinhaltiga drycker. Jag föredrar ett trevligt glas vin andra som ett örtte eller ens en favorit fruktjuice som du inte har hela tiden men sparas som en behandling. En massage är ett bra sätt att helt koppla du kanske vill köpa en handhållen massager eller ens några varma, varma fuktiga handdukar att lägga på ditt ansikte eller axlar där allt du känner behovet.

För att koppla av måste du lära dig att andas. Djupa långsamma andetag kommer att hjälpa din avkoppling, med varje andetag du vill koncentrera sig på att koppla en viss start muskelgrupp med dina extremiteter fingrarna och arbeta upp armarna Slappna av i axlarna, gör samma sak med benen och bara låta stressen lämnar kroppen .

Innan du faktiskt börjar din meditation komma ut att plysch robe och lägga den på din handdukstorkar så när din “personliga tid” är över kan du slå upp i en fin varm bekväm badrock. Kom ihåg att stänga av mobiltelefoner och sätta att inte störa skylt på dörren ett larm kan vara en bra idé. Du kanske vill ge din familj den påföljd som kommer att uppstå om din “personliga tid” avbryts.