paranoia och alzheimers patienten

Den paranoia och misstanke om en person med Alzheimers kan vara en av de svåraste beteenden för deras vårdgivare att hantera. Eftersom Alzheimers utvecklar och riktar din kära minne, kommer de gradvis blivit mer förvirrad och uppfattar saker de skulle ha en gång om normal, på nya sätt.

Det är inte bara deras oförmåga att inte minnas vissa människor, platser och saker som orsakar paranoia, men också det faktum att de inte kan minnas sig själva också. Denna kombination kan skapa en skrämmande miljö för din älskade och de är bundna att växa paranoid och misstankar till synes vanlig aktivitet.

Personer med Alzheimers kommer ofta konfrontera sina nära och kära, anklagar dem för stöld, olämpligt beteende eller ens otrohet. De kan misstolka vad de ser eller hör. Det är ofta så att deras känslor har kommit upp ur det förflutna och orsakar dem att nu känna så igen.

En Alzheimers patient förvirrar människor, händelser och tider och kan associera en händelse med fel person. Till exempel kanske sin ex-make hade en affär så nu de tror att deras nuvarande make är att göra samma sak.

Det är lätt att bli kränkt av din älskades paranoia eller misstänkt. Men ta det inte personligt. Försök att lyssna noga på vad de säger, och sätta dig själv i sina skor: De menar inte något av detta, men de verkligen känner det och tror att det är sant.

Argumentera inte eller försöka övertyga dem om att de har fel, bara låt dem veta att du bryr dig om vad de känner och är mycket ledsen över att de känner så. Låt din älskade uttrycka sina idéer och erkänna sina åsikter innan erbjuda ett enkelt svar. Håll ditt svar kort och lätt att förstå.

Du en ta deras sinne av sina misstankar genom att föreslå en annan aktivitet som fokuserar på att hålla dem sysselsatta. Du kan även tänka på att köpa dem två av varje objekt att de ofta förlorar, såsom en handväska eller plånbok. Detta kommer att hjälpa till att hålla dem från att vara misstänksam att du stal det.

Till exempel, om de tenderar att förlora sin handväska eller plånbok, köpa två som är exakt likadana, så att de inte kommer att misstänka att du stal den. Paranoia och misstänksamhet kommer ofta förbi, men det är viktigt att hålla huvudet kallt och vara förstående. Ju mer arbetade upp din älskade blir desto mer paranoid blir de.