övervakning blodsockernivåer

Blodglukos är mängden glukos eller socker i blodet hos en människa. Syftet med socker i blodet är att ge energi som kroppen använder för att kunna göra sina dagliga aktiviteter. Varför är det viktigt att upprätthålla en normal blodsockernivå? Läs nedan.

obalans
När blodsockret i kroppen är för mycket det kallas hyperglykemi. När blodsockret i kroppen är mindre än vad som krävs, kallas det hypoglykemi. Diabetes, å andra sidan manifesterar hyperglykemi. Diabetes orsakar en enorm mängd av obalans av blodsocker i kroppen

Faran med för låga och för höga nivåer
När blodet har för mycket socker som orsakas av diabetes, är kroppen med risk för diabetiska komplikationer såsom njursvikt och misslyckandet i blodets koagulation. Dessutom kan en hög blodsockernivå orsaka stress, trauma och högt blodtryck. Under tiden kan lågt blodsocker orsaka letargi eller försämring och oförmåga att fungera helt och hållet.

normalisera nivåer
Det finns olika mediciner för att sänka blodsockernivån, särskilt för diabetiker. Den bästa behandlingen för detta är att ta medicin och följa en diabeteskost plan. Det finns också orala läkemedel i form av tabletter, som finns på marknaden, vilket kan bidra till lägre nivåer för diabetiker.

övervakning
Bortsett från en sådan behandling och diet plan, bör du även övervaka dina blodsockernivåer genom att använda en blodsockermätare. Fingret ska genomborras av vassa stift ingår i blodsockermätare paketet. Ditt blod skall placeras på en pappersremsa som kan beräkna nivån. För de drabbade med diabetes mellitus typ 1 och typ 2, övervaka mängden glukos i deras kroppar är viktigt att kunna för dem att planera sina måltider och samtidigt för att planera den kommande fysisk aktivitet för en diabetespatient.