naturläkemedel för att kontrollera blodsockernivån

Sugar är den primära gärningsmannen i utvecklingen av hypoglykemi och diabetes. Medan socker ger en tillfällig boost av energi, äta den alltför ofta sätter enorm stress på organ och körtlar som reglerar blodsocker levels.If du inte har hypoglykemi eller diabetes eller om du sällan unna socker, kan din bukspottkörtel hantera enstaka söta godsaker. Men om du ofta äter socker, kan din bukspottkörtel bli överkänsliga mot socker och överreagera, översvämningar kroppen med insulin, vilket orsakar blodsockerhalten att sjunka. Detta utlöser dina binjurar i handling, och de meddelar levern att frigöra glukos som den har lagrat som reservbränsle, vilket återigen översvämningar blodet med socker. Om detta händer alltför många gånger, kan din bukspottkörtel ge äntligen upp och sluta producera insulin eller dina celler kan bli resistenta mot insulin, och hypoglykemi kan glida in i diabetes.

De flesta amerikanska kvinnor äter ungefär 80 pounds socker per år, samt stora mängder raffinerade kolhydrater som vitt mjöl, som lätt omvandlas till glukos i kroppen. Även om du inte lägger socker i livsmedel, kan du fortfarande ta in enorma mängder om din kost innehåller mycket färdigmat. Självklart är desserter och godis laddad med socker, men andra livsmedel såsom salladsdressing, såser pasta och torr spannmål innehåller också typiskt stora mängder socker. Socker är dold i livsmedel i många former och används ofta i mer än en form i förädlade livsmedel. För att hjälpa till att återställa sunda blodsockerhalten, undvika alla former av socker, inklusive sackaros, glukos, maltos, majssirap, honung, lönnsirap, kornmalt, och melass. Lär dig att njuta av den obearbetade sötma av färska frukter (med måtta) och söta grönsaker som jams, morötter och vinter squash. Även om de ger upp koncentrerade sötningsmedel kan vara svårt att börja med kommer du att hitta din cravings för socker kommer att minska inom några veckor.

Andra livsmedel som stör sunda blodsockerhalten inkluderar raffinerade kolhydrater som bröd och pasta gjorda av vitt mjöl och vitt ris, som alla är snabbt bryts ned till enkla sockerarter i kroppen. Stimulantia som koffein ger en tillfällig explosion av energi, men betonar binjurarna och ytterligare försämra deras förmåga att normalisera blodsockerhalten. Alkohol stör också blodsocker stabilitet eftersom det hindrar kroppens förmåga att använda glukos och stimulerar frisättningen av insulin, vilket orsakar blodsockret tar en störtdykning.

För att upprätthålla stabila blodsockernivåer, äter en kost rik på fiber, speciellt lösliga fiber, vilket fördröjer matsmältningen och absorption av kolhydrater och förhindrar snabba ökningar i blodsockernivåer. Lösliga fibrer håller bukspottkörteln från utsöndra för mycket insulin genom att öka cell känslighet för insulin och förbättrar användningen av glukos i levern, vilket förhindrar att blodsockerhalten från kvarvarande alltför högt. Sträva efter minst 35 gram och helst 50 gram fibrer varje dag. Baljväxter, fullkornsprodukter, nötter, frön, grönsaker och frukt är bra källor till fiber, och speciellt bra källor till lösliga fibrer inkluderar baljväxter, havrekli, de flesta grönsaker, äpplen och päron. Ät kolhydrater i så nära sitt naturliga tillstånd som möjligt, eftersom fiberinnehållet hjälper till att bromsa upptaget av naturliga sockerarter som kolhydrater innehåller, till exempel, äter ett äpple istället för att dricka äppeljuice. Psyllium-frön skal, guargummi och pektin är utmärkta källor för kompletterande lösliga fibrer. För att hjälpa till att balansera blodsockernivån, krävs ett till tre teskedar av en fiber tillägg omrörd i ett glas vatten två gånger dagligen före måltid.

Protein är viktigt för en väl fungerande av binjurarna, bukspottkörteln och levern och förhindrar cravings för kolhydratrika livsmedel. Eftersom protein inte stimulerar frisättningen av insulin liksom kolhydrater, det hjälper till att stabilisera blodsockernivån. För maximal blodsocker stabilitet, äta tre till fyra uns protein till lunch och middag. Måttliga mängder av hälsosamma fetter är också viktigt för att hjälpa till att bevara friska blodsocker nivåer och för att ge en känsla av mättnad, vilket bidrar till att minska suget efter kolhydrater. Råa nötter och frön, avokado, olivolja och linfröolja är alla bra källor till hälsofrämjande fetter.

Äta täta små måltider är en bra strategi för att stabilisera blodsockernivån. Undvik att hoppa över måltider, eller gå för mer än två till tre timmar utan att äta. Ta för vana att äta måltider på regelbundna tider, eftersom din kropp fungerar bäst på ett regelbundet schema. Plan för tre måltider om dagen, plus förmiddagen, mitt på eftermiddagen, och snacks kväll. Inkludera en liten mängd protein eller fett i ditt mellanmål för att hålla blodsockret stabilt, till exempel, har ett äpple med några mandlar, kex med tofu spridning eller morotsstavar med några valnötter.

Kosttillskott som är speciellt användbart för att balansera blodsocker innefattar krom, ett spårämne som är nödvändigt för en väl fungerande insulin. Ta 200 till 600 mikrogram krom picolinate dagligen. För att bidra till att stärka binjurarna, ta 2.000 milligram C-vitamin dagligen i uppdelade doser och en hög potens multivitamin och mineral som ger 50 till 100 milligram av B-komplex vitaminer.