korrekt andning kan leda till behärskning av kropp och själ

Vi vet alla hur man andas, men visste du att hur du andas kan påverka din kroppens totala välbefinnande? Det finns många funktioner i kroppen några är frivilliga och andra är automatisk. Andningen är båda. Genom att lära sig att kontrollera din andning, kan du börja styra andra delar av din kropp och välbefinnande som tidigare verkade oberörbara.

varför är korrekt andning viktigt?

Eftersom du kan kontrollera din andning, är det något som du kan använda för att hjälpa dig att slappna av och minska stress. Det finns mer än så, dock. Andas inte bara levererar avgörande syre till kroppen, det också frigör kroppen från avfall och gifter.

vad är fel med vår andning?

Även om andningen är automatisk, äventyrar vår livsstil ofta integriteten i vår andning stil:

• Emotionell stress orsakar en höjning i vår hjärtfrekvens och en spänna av våra muskler.

• Många människor tenderar också att sloka när avkopplande eller luta dig framåt när du koncentrera.

• Eftersom vi lever i ett samhälle som värderar rusar och montering så mycket som möjligt i varje dag, har våra kroppar kommer att efterlikna denna livsstil – inklusive vår andning.

Alla dessa livsstil egenskaper leder oss att andas mindre djupt och snabbare till den punkt där vi bara använder en bråkdel av vår lungkapacitet.

Vad är fördelarna med att öva andningsövningar?

När vi inte andas på rätt sätt, blir hjärnan inte lika mycket syre som det ska. Resultatet är mental tröghet, depression och slutligen nedgången av andra inre organ.

Ett flertal studier har visat att rätt andning ökar en kroppens vitalitet och minskar sjukdom eftersom den ökade syret hjälper till att hålla våra celler friska.

hur kan kampsport hjälpa?

Kampsporter inte bara undervisar sparkar och slag. Kampsportare tillbringar också en hel del andning tid undervisningsmetoder – ofta gånger det är en långsam andningsteknik som krigiska konstnärer har praktiserat i århundraden. Kampsport använder andningstekniker för både fysiska och psykiska hälsa och att skapa kropp och själ anslutning. Denna anslutning kan hjälpa dig att kontrollera inte bara hur väl kroppen får syre och det hjälper dig också att minska din stress och öka din självkännedom. När du får din kropp och själ i samklang med varandra, kommer du att bättre kunna styra din andning. Det hela kommer full cirkel.

Ge det ett försök idag. Lär dig att bryta dåliga andning vanor och, i sin tur, minska din stress och öka din hälsa