kan orgel energi hjälper till att bekämpa hjärt-kärlsjukdom

Västerländsk medicin lär sig om hjärt-och kärlsjukdomar och blodtrycket genom forskning på enzymer och biokemiska funktion av blodkärl, hjärta och celler njure. Å andra sidan, i traditionell kinesisk medicin (TCM), praktiker leta efter brister och obalanser av energi i mjälten, levern och njurarna. När dessa dysfunktioner av energi blir kronisk, kan de skapa strukturella avvikelser i organen.

I TCM filosofier, det finns tre grundläggande orgel energier som styr funktionen av hjärta, blodkärl och kärlsystemet. Dessa tre energier kan också ha en effekt på hjärtfrekvensen och rytmen.

Till exempel:

Spleen Energi – Mjälten energi påverkar slemhinnan i blodkärlen som kallas endotel. Störningar i mjälten energi kan leda till inflammation i endoteliet som finns i vaskulit (inflammation av kärlen).

Lever Energi – Levern energi styr mesothelium, eller glatt muskulatur skikt av blodkärlen. På grund av leverns inflytande på nedgången i denna muskel skikt, är det en av de kontroller av blodtryck.

Njure Energi – Njuren energi styr olika saker såsom balansen av salter och vätska i kroppen och blodkärlen och sammandragande energi av hjärtslag.

balansera tre energier

Den TCM filosofi medicin lär oss att en hälsosam kardiovaskulära systemet beror på hälsa och balans av dessa tre energier – mjälte, lever och njure. En fördel med denna filosofi är att det innehåller miljömässiga, känslomässiga, livsstil och förebyggande faktorer i ett recept för god hälsa.

Eftersom exempelvis mjälte energi påverkas av tillståndet i vårt matsmältningssystem, det hälsosammare kosten, desto friskare kärlsystemet. Kostvanor mycket skräpmat, snabbmat, transfettsyror, raffinerat socker och vitt mjöl kan försvaga matsmältningssystemet och också slemhinnan i våra blodkärl. Och, som för effekten av emotionella hälsa på blodkärl, är oro den dominerande känslan i samband med mjälten brister och därför också med vaskulär hälsa.

Levern styr blodtrycket och ämnesomsättningen och är en vanlig orsak till högt blodtryck hos män. Levern påverkas också av kosten, speciellt stimulantia som koffein och raffinerat socker, samt av negativa känslor som frustration och ilska.

Njuren är en mer stabil organ än levern, men påverkas av de känslor av rädsla och osäkerhet. Njure energibrist är en vanligare orsak till problem med blodtrycket hos kvinnor.

äta rätt, motionera, minska stress

Jag uppmuntrar dig att ta ett helhetsgrepp för att förbättra din hjärt-och kärlhälsa. Först, se till att du äter rätt och motionera. Den genomsnittliga vuxen behöver 30 minuter om dagen av måttlig fysisk aktivitet på fem eller fler dagar i veckan.

Om du känner att du “inte har tid” att träna, kom ihåg att små steg lägga till upp till stora resultat. Du kan ta trapporna istället för hissen. Gå en promenad i stället för en kaffepaus. Parkera bilen längre bort från kontoret eller köpcentrum. Men innan du gör det, bör du alltid konsultera din läkare om din hälsosam kost och övningar.

Nästa, göra en insats för att minska stressen i ditt liv genom meditation, motion och massage. Tänk på att alla dessa negativa känslor påverkar inte bara din hjärt-och kärlhälsa, men kvaliteten på ditt liv och livet för dem omkring dig.

Slutligen, förbättra din hjärt-och kärlhälsa med näringstillskott och växtbaserade näringsämnen. Till exempel:

Enzymer och essentiella fettsyror kan bidra till att öka mjälte energi och kardiovaskulär hälsa.

Coenzym Q10, niacin, inositol, pyridoxin (vitamin B6), magnesium, L-karnitin, L-taurin, antioxidanter, L-arginin och hagtorn kan stödja frisk lever energi.

Kalcium, fiskolja, vitamin B12 och folsyra kan främja och stödja njure energi.