äta vegetarian diabetes stil

Diabetes är en hälsorisk som drabbar 18,9 miljoner människor och 6,3% av befolkningen i Amerika idag. Det är den medicinska termen för den tillstånd där kroppen inte längre kan effektivt använda insulin för att bränna socker och skapa energi. Tillståndet kan orsakas av en liten del av insulinproduktion eller ökat motstånd mot insulin på cellnivå. I båda fallen ett stigande blodsocker, vilket med tiden kommer att orsaka allvarliga skador på blodkärl, lever, hjärta och slutligen leda till koma tillstånd och död.

Fler och fler människor vänder sig till en vegetarisk diet för att hjälpa till att kontrollera sitt behov av insulin och utjämna sina tester HbA1c blod. Vegetarisk kost är avsedda för personer som lider av diabetes är lägre i fett, oljor, socker och förädlade livsmedel än de vanliga västerländska dieten.

Fallstudier och klinisk forskning har visat att människor som följer en strängare vegan diet för 22 veckor avsevärt kan minska behovet av att ta insulin. Naturligtvis någon förändring i din kost regim bör alltid följas med regelbundna blodprover och samråd med din primärvårdsläkare.

Diabetes är inte billigt – för patienter eller försäkringsbolag. Patient förnödenheter och mediciner är långsiktiga finansiella utmaningar som väsentligt kan påverka en patients besparingar och framtida finansiell stabilitet. Försäkringsbolagen får betala för varor men först efter den avdragsgilla är uppfyllt. Beroende på mängden av individens deductable detta kan innebära en betydande utlägg varje år. Försäkringsbolagen har också ökat kostnaderna med de långsiktiga komplikationer av sjukdomen.

Vegetarisk kost har visat sig reglera behandlingen och minska de långsiktiga negativa effekterna av diabetes. Medicinsk forskning har visat att människor som följer en vegetarisk kost kommer att ha en 50% mindre chans att utveckla hjärtsjukdom och har den lägsta kranskärlssjukdom i någon grupp, en sekundär effekt av diabetes. De som följer en vegansk kost är också nio gånger mindre risk att bli överviktiga, en betydande bieffekt av diabetes.

Villkoret kan och kommer att förändras med en förändring i kost och ändringar livsstil. Beloppet tillståndet förvärras eller blir bättre beror på mängden av förändring en person är villig att göra. Kom ihåg att vi äter för att leva och inte leva för att äta.

Vegetarisk kost är en holistisk och naturlig sätt att göra en positiv inverkan på behandling och hantering av diabetes. Även förändringarna kan vara utmanande och kräver stöd, genom att göra dem kommer du att kunna göra långsiktiga ändringar i ditt liv och din framtid.

Bara du kan göra ett beslut om att förändra din sjukdom.

Tags: vegetarisk kost, diabetes, veganer, insulinberoende