äta rätt mat och sänka ditt blodtryck

Det sägs att det är i regionen av 73 miljoner vuxna i USA ensam idag som lider av högt blodtryck och att över 50.000 personer kommer att dö till följd av villkoret under loppet av detta år. Tyvärr kan många av dessa dödsfall förhindras och en av de enklaste och snabbaste sätten att minska ditt blodtryck är att ändra dina matvanor.

Det har skett stora förändringar i våra liv under de senaste åren och en särskilt betydelsefull förändring för de flesta av oss har sett i våra matvanor. De dagar njuter tre hemlagad mat varje dag har gått, och har ersatts av en stor sträcka av färdigmat och snabbmat som har lett till en rad olika problem, bland annat de ökande problemen med övervikt och högt blodtryck. Lyckligtvis är detta en situation som kan enkelt och snabbt omvända.

Snabba och färdigmat bära två huvudsakliga problem och dessa är fett och salt, som båda har visat sig öka ditt blodtryck.

Salt tillsätts ett enormt antal livsmedel under tillverkningen och förpackningen för att ge smak och fungerar som ett konserveringsmedel och ditt dagliga saltintag kan vara extremt hög utan att ens lägga ytterligare salt i din mat vid bordet. I synnerhet, konserver innehåller ofta höga halter av salt som gör frysta middagar och pizza, så titta noga på märkningen och se exakt hur mycket salt (natrium) produkterna har i dem innan du köper dem. Din totala dagliga intaget av natrium bör vara så låg som du kan få det, men bör inte vara mer än 2.400 milligram vilket motsvarar ungefär en tesked.

En annan motståndare när det gäller högt blodtryck är fett och samtidigt lite fett i maten är hälsosam, fettrik mat bör undvikas när det är möjligt. Samt fetter och oljor själva (som smör, ister, vegetabilisk olja, margarin och kött droppande) många av våra favoriträtter är mycket fett. Håll utkik efter livsmedel som grädde, pommes frites, bakverk, stekt kyckling, corned beef, pajer, glass, helmjölk, korv, nötter, bacon, färskost, kakor, salami, cheddar, cookies och nästan alla snabbmat.

På denna punkt kan du väl tänka att denna förteckning över livsmedel innehåller nästan allt du äter och att om du klipper alla dessa ur din kost kommer du att svälta ihjäl. Den goda nyheten är att detta är långt ifrån fallet och att utbudet av livsmedel fortfarande öppna för dig är omfattande. Det finns två sätt att lösa problemet.

Den första metoden är att helt enkelt byta varor i din nuvarande kost med livsmedel som är lägre i fett eller salt. Till exempel, ersätter normalt helfet mjölk med halv-fett eller lättmjölk och vanlig köttfärs med mager köttfärs.

Den andra metoden är att lägga till nya livsmedel i din kost och ersätta några av dina nuvarande favorit fettrik mat. Till exempel lägga till mer frukt och grönsaker till dina måltider och ersätta pommes frites med kokt potatis och istället steka mat {prova grillning | grilla den. Grillat kött och fisk är inte bara mycket bättre för dig, men det också smakar gott.

Högt blodtryck egentligen inte behöver vara ett problem för de flesta människor och några helt enkelt ändringar vad vi äter kan lösa problemet snabbt och enkelt.