stadier av yoga meditation – Patanjali lärare

Meditation är början på yoga och yoga är perfektion i meditation.
Patanjali-yoga mästare lär att den första etappen av yoga meditation är moralisk självkontroll. Pelarna av moralisk självkontroll kräver av yoga meditation på ickevåld och ingen önskan att skada andra i de handlingar och tankar till alla varelser. Det kräver av yoga meditation på livet uppriktig och ärlig, och praxis för att omvandla den sexuella energin till kosmisk energi, och kontroll bortom girighet av sina grundläggande behov. Moralisk självkontroll är perfekt när det är perfekt för alla tider, platser och vara i universum.

När meditation yoga på icke-våld i ord, handlingar och tankar blir perfekt, alla andra hoppar av fientlighet mot förekomsten av Yogi. När yogin är väl utvecklad i utövandet av yoga, blev hans tal så mäktig att allt han sade, börjar komma direkt från självmedvetenhet och bli den ultimata sanningen.

Patanjali Yoga mästare lär att när yoga meditation på icke-bilaga är perfekt, känns alla dygder uppnås. När yoga meditation på den sexuella energin är perfekt, är den sexuella energin andlig energi i sinnet. När Yogi blir perfekt i frånvaro av girighet för innehav utöver de grundläggande behoven hos allt liv, började det förflutna och framtiden utspelas framför honom.

Dessa åtgärder och funderingar kring moralisk självkontroll kan vara mild, måttlig eller svår, beroende på intensiteten av yoga meditation. Moralisk självkontroll måste övas i kontrollen av medvetet tänkande och innebörden av karma.

Patanjali Yoga lärare undervisar den andra etappen av yoga meditation måste respektera tankar i åtanke. De fem pelarna i den andra etappen av yoga meditation medvetet öva renhet, förnöjsamhet, andlig längtan, självlärande och ego kapitulation inför Guds enhet. När känslan av sinnet blir rent och rent sinne samtidigt som man övar meditation, utvecklar yoga ointresse i kontakt med andra varelser och andra sinnliga njutningar. När Yogi blir perfekt förnöjsamhet, tankar är fria från världsliga begär och leder sinnet till lugn och lycka.

Patanjali Yoga mästare lär att när de andliga önskningar är etablerad, föroreningar i åtanke känner sig bränd av gudomlighet självförverkligande och ren kunskap i sinnet.

Patanjali Yoga lär att den tredje etappen av yoga meditation är medveten om åtgärderna i kroppen och lugnar tankarna i sinnet. Stilling sinnet och kroppshållning i det mest bekväma och glad är den tredje etappen av yoga meditation. Bekväm ställning av människan kan vara olika och kan nås av lukten. Generellt når yogi sitter benen vikta bekväm och glad, huvudet högt och vikten av hela kroppen är avslappnad. Perfektion att tysta agerande i kroppen och tankar av den anda av yoga meditation uppnås då ansträngningarna för att utföra denna åtgärd blir enkel och Samadhi på de inre tankarna blir så lätt. På fulländning av den tredje etappen av meditation, inser yoga att kropp och själ är de yttre gränserna för illusion, kropp och själ kontroll är inte mitt riktiga jag, men en del av kärnan i den yttre naturen.

Patanjali Yoga mästare lär att den fjärde etappen av yoga meditation är medveten reglering och amortering av respiratoriska rörelser. De rörelser andning och pauserna mellan kan variera från en individ till en annan beroende på var platsen och lungkapacitet och förmåga att hantera varaktigheten och graden av förfining av en Yogi. När medveten rörelse andetag och tankar till sinnet stannar, flödet av vital energi, intelligens och tankar kommer att sluta, men intrycket Karma fortsätta att bo i sinnet. Yogi inser vad yoga är meditation.

Patanjalis yoga mästare lär den femte etappen av yoga meditation är medveten tillbakadragande av mening till de inre organen i kroppen och sinnet. Den kan skriva ut och visionen om skenet av självmedvetenhet av en yogi. Detta steg hjälper att veta det renaste som kan uppnås med de organ i kroppen från scenen och sin känsla av ande. Resultatet är absolut kontroll över kroppens organ och scenanvisningar i sinnet.

Patanjali Yoga lär den sjätte etappen av yoga meditation är en medveten känsla av tillbakadragande av sinnet till självmedvetenhet. I den sjätte etappen av yoga meditation, är koncentrationen på tankar om en punkt eller region försökt. En punkt eller ett område av tanke kan vara innanför eller utanför kroppen. Mastering detta skede av yoga är perfekt när sinnet lär sig att hålla igång på egen hand utan någon ansträngning från ämnet eller föremålet.

Patanjali Yoga mästare lär att den sjunde etappen av yoga meditation är medvetet om de innersta tankarna av självmedvetenhet. Kontinuerlig ström av tankar med medvetandet riktas mot önskad punkt eller region och det är perfekt i detta skede av yoga. Det som främst kännetecknar detta skede av yoga är att upprätthålla en ström av medvetande på en fast punkt eller region.

Patanjali Yoga lär den åttonde och sista etappen av yoga meditation – att tänka medvetet amortering av själviskhet eller Guds enhet utan form. När målet för meditation uppnåtts, yoga också försvinner i självmedvetandet, kallas det Samadhi Yoga. Detta avslutar inlärning av bruket av yoga eller meditation, men perfektion är nödvändigt att fortsätta yoga meditation uppfriskande