Jag är multipel skleros

Hej, mitt namn är multipel skleros. Du känner mig som en kronisk sjukdom som påverkar hjärnan och ryggmärgen. Jag vet inte riktigt gillar det namnet eller titeln låter så stick med MS för kort.

Jag kan orsaka en mängd olika symptom, som inkluderar:
– Förändringar i sensation
– Visuella problem
– Svaghet
– Depression
– Svårigheter med samordning
– Svårigheter med tal

Flera personer som jag påverkar leder fullt och ofta även använda “R ordet” (Givande) liv. Så är inte fallet för alla men som ofta gånger jag kan få människor att använda den “D ordet”, som funktionshinder och nedsatt rörlighet i de fall då mitt arbete inte gick lika bra som planerat.

I, multipel skleros påverkar neuroner, som är de celler i hjärnan och ryggmärg som bär information. Jag crafy riktigt att välja dessa platser eftersom de är några av de viktigaste delarna av din kropp, styra kroppen, transporterar information och skapa tankar och perception. Runt dina neuroner du har ett fettlager som hjälper dina nervceller bära elektriska signaler. Låter konstigt, men det är sant. Min påverkan på nervceller är den gradvisa nedbrytningen av detta fett, hela hjärnan och ryggmärgen, vilket kommer att orsaka flera olika symptom beroende på vilka signaler som jag kan störa.

Du kanske tror att jag jobbar ensam, men det är felaktigt. Jag resultera från attacker från immunförsvaret på sin egen. Det är som ett inbördeskrig inne i era kroppar immunsystemet. Eftersom jag råkar som en följd av detta krig, jag kallas en autoimmun sjukdom. Återigen jag föredrar MS för kort.