en diabetes blodprov kommer att avgöra om du har diabetes

Diabetes är en sjukdom, som orsakas av höga nivåer av socker i blodet. Med sockersjuka, kan kroppen inte bryta ner socker i blodet av sig själv. Så för att bryta ner sockret, kommer extra insulin med regelbundna mellanrum. En specialiserad diet är också införlivas, vilket skulle reglera blodsockernivån i kroppen. Denna sjukdom kan detekteras med hjälp av en diabetes blodprov. Och ju förr desto bättre.

hur diabetes händer i kroppen

En normal frisk person kommer att ha kapacitet att bryta ner eventuella mängd socker som konsumeras med hjälp av insulin som är ett hormon som skapats av bukspottkörteln. Men med en diabetiker person, genererar bukspottkörteln inte tillräckligt med insulin och / eller kroppen utvecklar en resistens mot insulin.

Hursomhelst, lyckas få blodet inte tillräcklig mängd som krävs för att bryta ner sockret till glukos, som sedan absorberas av vävnader, lever och muskler. En diabetiker person kommer att ha en mycket stor mängd av icke absorberad glukos i kroppen. Med en diabetes blodprov, är det lätt att upptäcka förekomsten av denna sjukdom.

de 3 typer av diabetes

Många människor inser inte att det finns tre typer av diabetes och alla 3 typer kan upptäckas med ett enkelt diabetes blodprov.

Typ 1-diabetes: denna typ vanligen börjar tidigt i barndomen. Detta är en mycket farlig sjukdom och det kommer att kräva regelbundna insulininjektioner under en människas liv.

Typ 2-diabetes: Detta är den vanligaste typen av diabetes, varav över 90% av befolkningen har. Denna diabetes utvecklas i sitt vuxna stadium. Det tar oftast mer tid för en person att känna igen tecken och / eller diagnostisera det. Denna typ av diabetes ökar snabbt på grund av vår inaktiva livsstil, den skräpmat vi konsumerar och brist på motion i vår dagliga rutin.

Graviditetsdiabetes – Denna typ av diabetes är i grunden en tillfällig sjukdom och det i allmänhet uppstår när en kvinna är gravid.

de vanligaste symptomen på diabetes: saker att titta efter

Alla typer av problem kan utvecklas när en person lider av diabetes. Överdriven törst, tillfällig dimsyn, kontinuerlig trötthet och aldrig sinande hunger med viktminskning. Typ 2-diabetes kan ibland göra män impotenta.

Om en person misstänker att diabetes kan vara närvarande i sin kropp, bör en diabetes blodprov genomföras asap, så att en lämplig behandling kan påbörjas för att hålla sjukdomen under kontroll.