$ 1.250.000 uppgörelse i rättegången hävdar läkare misslyckats med att följa upp symtom på tjocktarmscancer

I ett antal fall koloncancer blöder. Under vissa omständigheter kan blodet vara synlig i avföringen. I de fall där cancern är nära ändtarmen, kan blodet verkar även som klarrött. Även om blodet inte kan ses, kan blödningen vara fortfarande detekterbar på andra sätt. Som ett exempel kan en förlust av blod visas som anemi. Blodprov kan avslöja inre blodförlust som kan vara resultatet av en tumör i tjocktarmen. Avgörande blodtestresultat att söka är hemoglobin, hematokrit och erytrocyternas medelvolym (MCV) nivåer. Låga nivåer kan tyda blodförlust och järnbristanemi. Varje gång en person uppvisar nivåer som är lägre än normala nivåer för dessa tester läkare igen vanliga att det bör följa upp att bestämma förklaring till blodförlust, inklusive möjligheten av cancer i tjocktarmen.

Överväga frågan om en 64-årig manlig patient vars blod tester visade alla ovanstående. Följande år, fann patientens blod arbete en försämring av personens problem. Vidare visade en guajak testa förekomst av blod i patientens avföring. Ändå gör ingen annan testning eller skicka patienten till en gastroenterolog på individualiserat s läkare insatt en diagnos av hemorrojder i individens rekord. Dessutom var den personens PSA-nivån (ett test som används för att skärmen män för prostatacancer) a 10,3 (en nivå över ett 4,0 brukar ses som högt och oroande för prostatacancer). Läkaren har inte lagt någon rapport i personens diagrammet för att indikera en ha granskat prostatakörteln. Läkaren missade att informera personen om de höga PSA-nivåer och underlåtit att remittera patienten till en specialist.

Ungefär 2 år efter det att personen sågs av en annan läkare. På grund av individens ålder här läkaren hade honom genomgå en barium lavemang. Resultatet: en diagnos av avancerad koloncancer. Personen dog av metastaserande tjocktarmscancer inte ens tre år efter sin diagnos. Personens familj drivit ett mål mot den läkare som ogillade patientens onormalt låga resultat blodprov och förbises förekomsten av blod i mannens avföring. Den advokatbyrå som representerade familjen kunde rapportera att det fast för $ 1.250.000.

Blodprover görs av en anledning. Onormala testresultaten tyder på att det kan vara något fel, kanske allvarligt fel med den personen och kräver uppföljning. Stundom uppföljning ingår upprepa blodprov på bara en kort tid för att ta reda på om de nivåer förbättras men när nivåerna avviker tillräckligt från normala nivåer eller fortsätta att förvärras, läkarna vanligen erkänna att detta ökar behovet av att beställa riktiga andra tester att bestämma orsaken bakom dessa nivåer. Läkare vidare allmänt samtycke som blod i avföringen av den vuxna individen mandat snabb uppmärksamhet för att utesluta cancer i tjocktarmen som orsak. En koloskopi används regelbundet för att titta på alla kolon och antingen hitta eller utesluta förekomsten av eventuella tumörer. Denna läkare misslyckats med att dor något av detta.