Vilka effekter har hjärtsjukdomar på kroppen

Vilka effekter har hjärtsjukdomar på kroppen är en fråga som är en central för att förstå och förebygga hjärtsjukdomar. Själva hjärtat är en muskel organ som pumpar syre och näringsrikt blod till alla kroppens vävnader. För att åstadkomma detta måste hjärtat får tillräckligt med blod för att bekvämt uppnå denna uppgift. När blodtillförseln till hjärtat minskar hjärtat tvingas arbeta hårdare för att uppnå samma resultat. Som du kan se när frågar vilka effekter har hjärtsjukdom har på kroppen svaren är ganska omfattande. Några av de vanligaste är andnöd, domningar i benen och / eller armarna, trötthet, dålig mental funktion, och överdriven svettning.

Man skulle kunna beskriva vilka effekter har hjärtsjukdom har på kroppen som en förlust av syre, vilket innebär att kroppen ska fungera på betydligt mindre än 100 procent. Generellt sett, om hjärtsjukdomar tillåts fortskrida med åldern kroppen uppvisar en minskande skala av effektivitet men ändå ombedda att göra samma mängd arbete som tidigare. Helt plötsligt de fysiska och mentala aktiviteter som en gång var en bris att slutföra börjar bli ganska utmanande.

Så vad kan orsaka blodflödet att minska med tiden?

Den primära gärningsmannen är kranskärl inlåning som kallas plack. Plack består främst av kolesterol, döda celler och kalcium som ackumuleras över tiden. Det finns inga tecken eller symtom som denna mördare börjar dyka upp i våra artärer tills en dag du börjar uppleva några av de vanligaste varningssignaler om hjärtsjukdomar såsom trötthet, domningar i armar, bröst-eller ryggsmärtor, överdriven svettning, och / eller andnöd. Som ni vet nu dessa symptom är inget annat än blodflödet till hjärtat minskar.

Talking arteriell plack

När du frågar denna fråga är vi verkligen frågar hur kan vi minska eller eventuellt vända ansamling av arteriell plack i våra artärer. Enligt en färsk undersökning som involverar både mig och kvinnor över 35 år vad som kan göras för att förhindra kolesterol uppbyggd i artärerna är något som borde vara av intresse för dem som frågar vilka effekter har hjärtsjukdom har på kroppen och även de som är ännu inte redo att ställa denna fråga. Forskningen Studien visade att endast 10 procent av de vuxna i studien hade inga tecken på arteriell plack i sina artärer.

Vad kan göras?

Enligt American Heart Association hjärthälsa bygger på en fyra steg bestående av en låg halt av mättat fett och kolesterol kost, måttlig motion minst 5 dagar i veckan, hålla en hälsosam vikt, och rökstopp om man röker.

Dessutom, för vissa här fyra steg kanske inte är tillräckligt. I dessa fall ett recept kolesterol medicin eller ett naturligt kolesterol minskning tillägg kan behövas för att ge det där lilla extra boost att skicka kolesterol och arteriell plack packa en gång för alla.