tarmcancer tecken och symtom

Lösning för cancer är fortfarande en bit bort men det är en sak som vetenskapen förväntas inträffa förmodligen inne följande årtiondena, hälsorelaterad forskning fortsätter att avancera i det krig med denna sjukdom som plågar mänskligheten. Även om du hittar andra långt mer fruktansvärda sjukdomar, håller denna kronan i det andra på grund av det faktum att hur allmänt det egentligen diagnostiseras. De tre vanligaste cancerformerna hos killarna i USA är prostatacancer, lungcancer och tjocktarmscancer trots damerna påverkas av bröstcancer, lungcancer och tjocktarmscancer.

Ofta tjocktarmscancer är också känd som kolorektal cancer eller stora tarmcancer. Colon ändtarmscancer innebär förvärva cancerceller växer i tjocktarmen, bilaga eller ändtarmen. Dessa adenomatösa polyper utväxter som liknar svamp stilar är oftast godartade i naturen men mer än tid har den blivande att bygga in i dödlig cancer. Det kan vara en av de ledande övre orsaken till cancer associerade dödsfall i västvärlden. Att veta oavsett om du har cancer utan att ha diagnosen 1st är nästan alltid en utmaning, därför är det verkligen är extra värdefullt att upprätthålla en stänga ögat på att välja upp de indikatorer eller symtom på tjocktarmscancer ändtarmscancer.

De tecken och symtom som du behöver för att söka ut för, för tarmcancer, är med all sannolikhet de som riktigt kunde tyda nåt helt annat och vara av liten betydelse, men inte få chansen. Har det verkade av en läkare.

Eftersom tarmcancer utvecklas så långsamt att det kan vara generellt flera en lång tid framöver om tumören har vuxit tillräckligt stor för att utlösa symtom. Av denna anledning måste du se en läkare så fort när du manifestera några tecken och symtom du verkligen känner kan visa att något är fel.

Colon ändtarmscancer symtom är vanliga misstas för andra villkor för tarm exempel irritation syndrom, Crohns sjukdom. Betydande kolon ändtarmscancer tecken kan inkludera en plötslig förändring i din tarm beteende. I händelse du skapar diarré eller betydande förstoppning, eller om du märker ett alter inom konsistensen av avföringen för ytterligare än två veckor inne i en rad, tala med din läkare omedelbart. Eventuella förstoppning eller mag klagomål borde verkligen kristallklart inom 5 till 7 dagar och bör inte final för ytterligare två veckor. Från tid till dessa besvär eller symtom kan också förekomma att personer med mag-tarmkanalen problem, varför det är bäst att prata med din lokala läkare så fort när man upptäcker eventuella oregelbundna tarm vanor att medge tid för korrekt diagnos.

Om du inte upplever hemorrojder eller inte lider av Crohns sjukdom och ändå kan du ha blödning eller upptäck blod i avföringen, återigen detta kan vara tecken på colon ändtarmscancer. Andra tecken att titta på utkik efter är ihållande magbesvär, smärtsamma magkramper, smärta med varje tarmtömning, konstant trötthet och ihållande uppblåsthet.

Andra nyttiga information för en person som överväger föremål för tjocktarmscancer kommer att vara den verklighet som den är behandlingsbar med kirurgisk behandling liksom kemoterapi i de mer betydande fall. Nu ska jag gå bort dig med något att tänka på tjocktarmscancer som inte nämndes tidigare att väcka ditt intresse för mer läsning. Inom detta sätt skulle mer försiktighet och motion tas bör du uppträda ha denna dödliga sjukdom. Gener längs kedjan från kolon är i slutändan skadas med utvecklingen av denna cancer, i vissa APC-genen. Vad tror du den inverkan detta kommer att ha om kroppen också som barn till dessa individer? Alla de mycket mer syftet att erhålla förebyggande filmvisningar tidigt och allmänhet.