rosacea (acne rosacea) orsaker, symptom och treatmens

Acne rosacea är en ihållande hudsjukdom som ger rodnad, små finnar och trasiga blodkärl, oftast på den centrala delen av ansiktet och pannan. Någon förändring i kroppen biokemi, inklusive magsyran, kan orsaka dilatation blodkärl resulterar i rodnad. Acne rosacea anses vara en hanterbar skick. Acne rosacea är oftast vanligt med kvinnor men dåliga nyheter för killarna är att sjukdomen är värre när det gäller män.

Symptom “En hudrodnad, vanligen på pannan, kan näsa, kindben och haka. Pustler visas på näsan, och är öm. Symtom på okulär rosacea inkluderar vattnig, blodsprängda ögon som är benägna att svinstian. Om du tror att du kanske har okulär rosacea, kontakta en läkare omedelbart

Rodnad orsakas oftast av blodsystemet. Det är därför när vi är generade vi rodnar. Minskad exponering för ansikts irriterande i tvål, lotion och smink är en utmärkt plats att börja, och minimera solexponering är avgörande, särskilt om patienten tar en fotosensibiliserande medicin som tetracyklin. För patienten som måste tillbringa tid utomhus, rekommenderar en hatt och med en icke-irriterande, noncomedogenic solkräm med titandioxid. Röda knölar kallas papler är. Dessa papler är oftast fast och hård.

Hudutslag, främst förekommer bland ungdomar och unga vuxna, som orsakas av inflammation i talgkörtlarna som utsöndrar en oljig substans (sebum), den naturliga smörjmedel i huden. Ibland öppningarna hos körtlar blir blockerade och att orsaka bildandet av varfyllda svullnader. Huden kan vara mycket torr och känslig. Små, arga utseende finnar visas på ansikte som ser ut som tonåring akne, som villkoret blir gradvis sämre. Skin kamouflage kan hjälpa till att bygga upp ditt självförtroende och självkänsla. Om du är intresserad av hud kamouflage bör du tala med din läkare.

Antibiotika i allmänhet föreskrivs är erytromycin, minocyklin, doxycyklin och tetracyklin. Utvärtes läkemedel för att minska pustler och papler kräver tillämpning av mediciner såsom erytromycin, bensoylperoxid, svavel lotion, Sulphacetamide, metronidazol, azelainsyra, och cyndamycin. Antibiotika är bara en metod för att försöka kontrollera rosacea flare-ups. Eftersom rosacea inte kan botas, de medicinska behandlingar som ordinerats av hudläkare arbetar endast att kontrollera symtomen och.

Behandlingsalternativ inkluderar läkemedel, kirurgi och undvikande av kända triggers såsom alkohol. Behandling och kontroll av rosacea är enkelt, snabbt och mycket billigt när orsaken är förstås som en god förvaltning av dina symtom kan utnyttjas. Hanteringen av rosacea är enklare och effektivare ju snabbare att rätt behandling påbörjas. Behandlingen kan orsaka patienten att återgå till ett tidigare skede. Progression till sent stadium är inte oundvikligt.

Men även med skickliga medicinska ingrepp, beror framgångsrik rosacea behandling på patienten vara involverad med att behandla hans eller hennes sjukdom. Även rosacea behandling som patienten kan initiera är inte lika effektivt som läkemedel eller laser för att lindra obehaget av rosacea, är den grundläggande karaktären av sjukdomen att den vaxer och avtar, och människor med roseacea kan ta några steg som kommer att bidra till att minska frekvensen av de tecken och symtom.

Saker att komma ihåg: Rosacea är en typ av icke-smittsam inflammation i huden som oftast drabbar ansiktet. Symtomen omfattar utvidgade kapillärer, en permanent flush och oöm pustler. Orsaken är okänd och det finns inget botemedel. Behandlingsalternativ inkluderar läkemedel, kirurgi och undvikande av kända triggers såsom solljus, kryddstark mat och alkohol.