Om du vill förbättra din pre-diabetes symptom, hantera orsakerna snarare än bara skyltar

kan du säga att du har pre-diabetes?

Pre-diabetes är normalt en ljudlös tillstånd. Detta innebär att det inte finns några uppenbara fysiska pre-diabetes symptom, även om du kanske vet att du är på överlägsen risk om du har en familj rekord av diabetes eller om du lider av fetma och insulinresistens.

Som en primär orsak till pre-diabetes, skapar insulinresistens en diskrepans i blodsocker-och insulinnivåer, vilket kan leda till överskott tyngd eller fetma genom ett ohälsosamt diet och korta träning. Insulinresistens och pre-diabetes kan kullkastas av viktminskning genom användning av en kombination av regelbunden träning och en balanserad, hälsosam kost, inklusive kosttillskott. Om vänster ohämmad, kan pre-diabetes leda till typ 2-diabetes, som kan ha behov av insulin skott på en daglig basis.

Det är blodsocker som ligger på undersidan av förskott av pre-diabetes. Så, för att uppskatta orsaken till pre-diabetes måste vi först förstå mekanismen av blodsocker. Detta är av största vikt för din hälsa eftersom det är den viktigaste typsnitt av makten för de celler som bygger upp dina vävnader och muskler.

så vad är mekanismen för blodsocker

Glukos, eller blodsocker, kommer från två huvudsakliga källor: din lever och den mat du konsumerar. Det är nedsänkt i blodet under hela matsmältningen. Glukos går normalt kroppens celler med hjälp av insulin, som är skapad av bukspottkörteln.

När du äter livsmedel, bukspottkörteln utsläpp insulin direkt i blodet. Medan insulin cirkulerar, fungerar den som en nyckel, låsa minimala dörrarna, så låter glukos in dina celler. Detta är vägen insulin sänker mängden glukos i blodet och hindrar den från att nå överskott nivåer. När ditt blodsocker sjunker, börjar utsläpp av insulin från bukspottkörteln att släppa också.

Levern fungerar som en glukos tillverkning och lagring centrum. När dina insulinnivåer är höga, släpper din lever den produceras och lagras glukos i blodet för att hålla din blodsockernivå inom ett säkert område.

När du lider av pre-diabetes, är denna metod inte tänkt att fungera korrekt. Viss mängd socker bygger upp i blodet, istället eller ange dina celler. Detta händer om dina celler är emot effekten av insulin. Den exakta orsaken till att celler blir insulinresistenta är okänd, även fettvävnad och övervikt verkar vara de viktigaste faktorerna.

Om ditt system inte fungerar som du kan visa dessa pre-diabetes symptom

Vanligtvis finns det inga uppenbara pre-diabetes symtom eller tecken. De vanligaste pre-diabetes symptom inkluderar de klassiska typ 2-diabetes symptom och tecken som återkommande urinering och extrem törst.

Några andra typ 2 diabetes symptom som också kan vara synliga i händelse av pre-diabetes är:

1) kontinuerlig hunger
2) Oförklarliga viktminskning
3) viktökning
4) Svaghet och låg energi och andra influensaliknande symtom
5) dimmig syn
6) Trög läkning av nedskärningar eller sår
7) stickningar eller domningar i händer eller fötter
8) Ihållande infektioner av tandkött eller hud
9) Frekvent urinblåsa eller vaginala infektioner

Dessa är de viktigaste pre-diabetes symptom, med den kunskap som det blir något enkelt att diagnostisera tillståndet. Massor av tidiga diabetiker gnälla också oproportionerligt törst, en vattenfri mun, smärta i ben, utbrott hud, och överväldigande trötthet och trötthet.

du är en speciell patient: deal med orsakerna till din situation

För det mesta, läkare reagerar på pre-diabetes symptom genom att omedelbart dra ut pennan och recept pad. Det finns tyvärr droger å att maskera obehagliga symptom som samtidigt gör något för att ta itu med kärnan orsaken till situationen. Vad är mer, många diabetesläkemedel ger verkligen fler skador än de löser. Ytterligare föreskrifter är då skyldiga att neutralisera biverkningar av originalläkemedel, och dessa läkemedel kan i sin tur orsaka signifikant lever skada. Läkare ibland fundera lite till den särskilda situationen för varje patient, vilket innebär att många diabetiker rekommenderas en “one size fits all” behandling och recept. Lyckligtvis finns det värdefullt alternativ erbjuds lösningar som faktiskt behandlar orsakerna snarare än bara de pre-diabetes symptom. Till exempel, vissa helt naturliga växtbaserade kosttillskott är en mycket intressant, effektivt och säkert alternativ och en mycket prisvärd en också.