HRT för att förhindra koloncancer

Koloncancer är en ond tumör som växer fram inom den inre väggen i tjocktarmen. Tjocktarmscancer kan utvecklas från polyper och dess tidiga avlägsnande kan hindra från cancer. Cancer är en förändring av de normala cellerna, vilket får dem att växa och föröka sig i en onormal takt. Om den inte behandlas i tid, kan det sprida sig ytterligare påverka andra delar av kroppen såsom lungor, lever, skelett och hjärna. Denna cancer är också betecknas som kolorektal cancer när ändtarmen (slutet område av tjocktarmen) också påverkas.

Enligt American Cancer Society, årligen omkring 112.000 människor blir drabbade med tjocktarmscancer och 41.000 av ändtarmscancer, vilket gör det till den 3: e största cancer dödsorsaken i USA bland män och fjärde hos kvinnor. Vanligtvis
symtom på tjocktarmscancer kan inte upptäckas på ett tidigt stadium, men du bör definitivt skaffa dig en säkerhetskontroll om inför följande:
• Tarm fluktuationer, inklusive konsekvent diarré eller förstoppning
• Rektalblödning
• Blod i kroppen avfall / pall
• Frekvent buken irritation i form av sammandragningar, gas eller magont
• Svaghet och utmattning med kontinuerlig viktminskning

Följande kan vara några orsaker till koloncancer:
• Rökning, omfattande alkohol och droger intag ökar kraftigt risken tjocktarmscancer.
• Din personliga eller familjens medicinska historia kan göra dig sårbar mot tjocktarmscancer.
• Mat intag som är hög i fett och låg i fiber kan också vara en faktor
• Äldre personer, oftast över 50, är ??mer benägna att utveckla tjocktarmscancer än ungdomar

HRT (Hormone Replacement Therapy) är en framväxande behandling av koloncancer. En studie visade att HRT är kapabel nog att skydda mot tjocktarmscancer, som diagnostiseras i 1 av varje 17 personer i USA, vilket gör det den tredje vanligaste cancer dödsorsaken för kvinnor efter lung-och bröstcancer.

American Association for Cancer Research uppgav att HRT visat sig vara till nytta i att sänka de potentiella riskerna för kolorektal cancer. Kvinnor som infört HRT läkemedel visade en minskad förekomst klassa av cancer jämfört med dem som inte använder medicinen. Det har verifierats att HRT i form av östrogen enbart eller i kombination med gestagen visar oerhört positiva resultat i att bota tjocktarmscancer.

För att förebygga tjocktarmscancer, kan regelbunden screening vara en bra säkerhetsåtgärd. Men om det har upptäckts vid ett senare skede då HRT kan vara till stor hjälp. För att veta mer om HRT och hur det kan minska risken för tjocktarmscancer, kontakta LA Health & Rejuvenation Center.