diabeteskost matsedlar äta förnuftigt

Äta förnuftigt, särskilt äta enligt en diabetes diet plan, är kritisk. USDA släppte nyligen en ny mat pyramid som är mer än bara den vanliga fyra maten groups.Eating och leva ett hjärta hälsosamt liv är en viktig del av att hantera ditt liv som en diabetiker att undvika hjärt-problem som kan döda dig direkt om de lämnas ignoreras. Att äta en balanserad kost och utövar regelbundet i mitten av livet är de bästa sätten att minska risken för demens samt hjärtsjukdomar och diabetes.

Fiber är en annan viktig aspekt av en diabeteskost plan. Diabetespatienter måste öka mängden frukt, grönsaker och nötter som de konsumerar. Fiber är en viktig del av din kost eftersom det kommer att hjälpa till att bromsa för matsmältningen och hjälper till kroppen att ta upp näringsämnen. Öka fiber i en diabeteskost plan är mycket viktigt i en diabeteskost plan eftersom det stabiliserar strömmen av glukos släpps ut i blodet. Fiber absorberar också gallsyror som när de lämnas ensamma omvandlas till kolesterol i blodet. Fiber är vanligtvis finns i växter allra mest grönsaker, frukt, fullkorn och mer.

Fett är också i många mejeri-och köttprodukter. Försök att undvika stekt mat, majonnäs-baserade rätter (om de inte är gjorda med fettfri mayo), äggulor, bacon och fettrik mejeriprodukter. Fetter – Inget mer än 30% av diabetiker dagliga kaloriförbrukningen bör komma från fett källor. Fett är också viktigt på grund av deras inverkan på kolesterolnivåer. Undvik smör, om du verkligen behöver kan du använda fettfri margarin i liten mängd.

Socker är, naturligtvis, ett kolhydrat. Socker är det största problemet i diabetes och därmed den bästa diabetes diet skulle vara att kontrollera socker i blodet. Undvik läsk, men om du är en läsk junky, nöja diet över regelbundet. Vatten är det bästa dock.

Öka fiber i en diabeteskost plan kommer att bidra till att bromsa matsmältningen och hjälper till att absorbera näringsämnen. Detta är mycket viktigt i en diabeteskost plan eftersom det stabiliserar strömmen av glukos släpps ut i blodet. Öka fiber i en diabeteskost plan kommer att bidra till att bromsa matsmältningen och hjälper till att absorbera näringsämnen. Detta är mycket viktigt i en diabeteskost plan eftersom det stabiliserar strömmen av glukos släpps ut i blodet.

Grönsaker är naturligt låg fetthalt och rik på vitaminer och mineraler. Exceptionella grönsaker för diabetiker är de med höga mineral, låg sockerhalt. Grönsaker som innehåller mycket lösliga fibrer inkluderar bönor och morötter. Diabetiker uppmuntras att äta minst fem portioner frukt och grönsaker varje dag. Fördela frukten du äter under dagen kommer att undvika en plötslig ökning av blodsockernivåerna. American Diabetes Association och American Dietetic Association rekommenderar att personer med diabetes får sitt dagliga proteinbehov från bönor, säd och grönsaker, inte kött.

Den perfekta kosten för personer med diabetes är att bibehålla en balans mellan socker, fibrer, fett och salt. Inga livsmedel är helt förbjudet, men vissa livsmedel, särskilt socker, fett och salt måste konsumeras i begränsade mängder. Lära sig om Diabetes och göra rätt livsstilsförändringar, kan hjälpa dig att upprätthålla blodsockret och blodfetter så nära det normala som möjligt, samt att upprätthålla en rimlig kroppsvikt. Alla dessa faktorer kommer att hjälpa dig att minska risken för att utveckla allvarliga komplikationer av diabetes.