diabetes behandlingsriktlinjer – dess betydelse för att säkerställa ett bättre liv för diabetiker

Om du är en person som lider av diabetes mellitus, ett lagarbete i din behandling skulle vara det bästa sättet att hantera ditt lidande. Läkaren, en certifierad dietist, legitimerad sjuksköterska, sjukvårdspersonal och diabetes pedagog bör arbeta hand i hand för att ha ett systematiskt tillvägagångssätt vid utvärdering och hantering av din diabetes.

Deras mål är att korrigera din ämnesomsättning oegentligheter och för att förhindra utvecklingen av komplikationer. Därför kommer de att ge dig en uppsättning riktlinjer diabetesbehandling som du bör ha i åtanke att säkerställa god diabetesvård och terapi.

Nedan är ett exempel på de grundläggande riktlinjer som du bör följa i genomgår diabetes behandling:

Ett. Ät näringsrika livsmedel baserade på den planerade måltid för att uppnå följande:

en. Blodsockret ska ligga inom den riktade level.The planerade kost kommer att eliminera socker eller enkla kolhydrater, som har förmågan att höja blodsockret (socker) vid förtäring.

b.. Minska risken för eventuella komplikationer som väckts av ohälsosamma måltider. Användningen av glykemiskt index (GI) av livsmedel som en mätning av hur varje måltid kommer att höja nivån av blodglukos.

c.. Säkerställa kontroll över blodtrycket genom att undvika livsmedel som kan utlösa dess förekomst.

d.. Hantera nivåer av lipider för att minska risken för hjärt-kärlsjukdom.

e. Viktkontroll att förbättra insulinkänsligheten.

2. Det bör finnas en rutin motion godkänts av din läkare för att:

en. Sänk nivån av blodglukos och kolesterol.

b.. Förbättra blood.circulation.

c.. Uppnå idealvikt blir måltavla.

d.. Liva upp insulinkänslighet.

e. Stärka hjärtat, ben och toning av musklerna.

f. Varva ner att få stressa och att du känner dig bättre.

Tre. Ta mediciner som planerat, vara det insulin eller piller diabetes. Detta kommer att fungera bra med den planerade måltiden och fysisk träning. Felaktig intag av mediciner kan skada nerver och blodkärl som kan leda till hjärtproblem, tuggummi infektion, ben och fötter problem och olika sjukdomar i ögat, njurar och nerver.

4. Konstant övervakning av blodglukos för att förse dig med viktig information i hanteringen av diabetes på en daglig basis. Dessutom kommer detta att minska de komplikationer relaterade till diabetes. Normalt kollar gjort två timmar efter varje måltid, när man vaknar, före och efter gör träning och innan du somnar. När enligt insulin injektion, är övervakning oftast tre gånger om dagen åtminstone.

Baserat på American Diabetes Association (ADA), den ideala blodsockret mål för personer med diabetes är, 70-130 mg / dl före måltid, mindre än 180 mg / dl två timmar efter varje måltid och mindre än 7,0% HbA1c.

Emellertid visade ett nytt test som genomfördes av åtgärder för att kontrollera kardiovaskulär risk hos Diabetes eller ACCORD, att intensiva glukossänkande behandling resulterade till fler dödsfall när de försökte denna behandling till deltagare med typ 2-diabetes med känd hjärtsjukdom.

Fem. Lär dig att klara upp med stress och oro eftersom de bara kommer att ge upphov i blodsockernivå.

Många människor har svårt att följa de riktlinjer som diabetes behandling eftersom det kommer att hålla dem borta från de saker de har använts för att göra och ändå vill göra i livet. De tenderar att glömma bort att detta inte är en möjlighet utan ett måste, så för dem att leva längre i denna underbara värld.