bröstcancer medvetenhet pt 1 – tips för bröstcancer förebyggande

Bröstcancer är en fruktansvärt skrämmande sjukdom som är anledningen till att ta försiktiga steg till bröstcancer förebyggande är avgörande. Worldwide 1 kvinna får diagnosen bröstcancer var 29 sekunder och var 75 sekunder 1 kvinna i världen förlorar sina liv på grund av bröstcancer. Bröstcancer är villkoret de flesta kvinnor fruktar mer än någon annan sjukdom. Detta är mest för att de tror att det finns inget de kan göra åt det, de känner sig hjälplösa och inte erkänner kraften i dagens förebyggande åtgärder mot bröstcancer strategier.

De flesta kvinnor vet om de vill minska deras möjlighet till osteoporos de kan få tillräckligt med kalcium i kosten kan de få lite motion eller få tillräckligt med D-vitamin, om de vill minska risken för en hjärtinfarkt som de kan göra vissa deras kolesterol är inte för hög och de kan också få lite motion. Men majoriteten kvinnor tror inte att det finns något alls som de kan göra för att förhindra bröstcancer men den stora nyheten är att det finns massor man kan göra i arbetet med att bröstcancer förebyggande. Till exempel att se till att du får tillräckligt med D-vitamin i kroppen. Vitaminer kan hjälpa till att minska risken för flera typer av cancer, såsom bröstcancer, prostatacancer, tjocktarmscancer, lungcancer.

Varje gång vår hud utsätts för solljus kolesterol i vår hud omvandlas till vitamin D, men för normal person som arbetar inomhus de inte producerar tillräckligt med D-vitamin i kroppen. Du kan be din läkare att ta ett blodprov på dig för att hitta den mängd vitamin D och de flesta människor är faktiskt bristfällig.

Om du har mörk hud du kommer att behöva spendera mer tid utomhus än en ljushyad person kommer att få tillräckligt med solljus för att tillverka en effektiv mängd av vitamin D. Om du använder solskydd detta kan hämma kroppens från att kunna producera vitamin D. Det rekommenderas att inte få solen brände, men kom ihåg att en del solljus är oerhört viktigt för en god hälsa på grund av vitamin D.

Kvinnor som är D-vitamin brist vid tidpunkten för diagnosen bröstcancer är 94% mer benägna att ha sin cancer ökar och de är 73% större risk att dö i bröstcancer under de kommande 10 åren än kvinnor som inte är D-vitamin brist . Så D-vitamin är ett grundläggande instrument när det gäller bröstcancer förebyggande.

Intressant, överviktiga människor i allmänhet är D-vitamin brist eftersom det är ett fettlösligt vitamin, vilket innebär att vitamin hamnar lagras i deras kroppsfett och inte deras blodomloppet där de behöver det.

Miljömässiga kemikalier är en känd potentiell orsak till bröstcancer. Enligt Tyst vår Institute i USA ett totalt antal av 216 olika kemikalier och strålkällor är internationellt erkänd som orsakar bröstcancer. Ta en titt på den typ av kemikalier som du har runt ditt hem och kemikalier du sätter på din kropp, mjukgörande, parfymer, schampo, kosmetika, toalettartiklar, kroppsvårdsprodukter, insekticider, och rengöringskemikalier. En hel del av dessa saker inkluderar kemikalier som kallas hormonstörande eller östrogen härmar. De beter sig faktiskt som östrogen i kroppen, de har en mycket dominerande effekten. Östrogen i överskott kan öka tillväxten av brösttumörer.

När det gäller bröstcancer förebyggande måste du hålla koll på ditt spel. Att inte veta hur att minska risken finns ingen anledning eftersom informationen är allmänt tillgänglig. Läs del 2 för ytterligare förebyggande åtgärder mot bröstcancer tips.