ateroskleros en förebyggas mördare

Hjärt-och kärlsjukdomar dödar över 800.000 amerikaner varje år. En av de vanligaste orsakerna till denna mördare är ett tillstånd som kallas åderförkalkning. Hos patienter med detta tillstånd, invaderar kolesterol väggarna i artärerna minskar blodflödet och leder till potentiellt dödliga blodproppar. Dessa blodproppar kan orsaka hjärtattacker, stroke och andra vaskulära problem.

Åderförkalkning är en fortskridande sjukdom som blir värre när människor åldras. Läkare uppskattar att de flesta människor över 60 år har någon grad av detta tillstånd, även om de flesta inte har några märkbara symptom.

Även om det är ett allvarligt och potentiellt dödligt tillstånd, det finns ett antal effektiv behandling och förebyggande strategier för åderförkalkning drabbade och de som riskerar att utveckla problem.

vad som orsakar åderförkalkning

Vilken den exakta orsaken till åderförkalkning, forskarna är osäkra. Forskare teoretisera att det börjar med skador på slemhinnan i artärerna, som kallas en typ av vävnad endotel. Sådana skador kan uppstå genom högt blodtryck, rökning, förhöjda halter av fett och kolesterol i blodet eller högt blodsocker på grund av diabetes eller insulinresistens.

Oavsett orsaken, är den skadade endotelet sårbara för invasionen av en typ av kolesterol som kallas LDL eller dåligt kolesterol. LDL följer de skadade arteriella väggar, locka vita blodkroppar.

Den resulterande massan av kolesterol bildar vita blodkroppar och cellavfall ett ämne som kallas plack. Plack byggs upp i artärerna, förträngning det tillgängliga utrymmet för blodet att flöda.

Detta leder till blockerade artärer, arteriell bristning och slutligen. hjärtinfarkt och stroke.

* Symtom på åderförkalkning

Även skador på artärer och plackbildning kan börja i barndomen, kan symtomen börjar inte förrän patienter är medelålders eller äldre. Dessa symtom uppträder endast när utrymmet i artärerna minskar till den grad att organ inte får tillräcklig blodtillförsel eller när plack orsakar artärerna att brista, vilket leder till blodproppar.

Symtomen varierar beroende på var de drabbade artärer.

Åderförkalkning i artärerna i hjärtat presenterar ofta som angina, brukar kallas bröstsmärtor. Stabila aterosklerotiska plack i hjärnan kan leda till domningar, muskelsvaghet, hängande i ansiktet eller sluddrigt tal.

I armar och ben, presenterar ateroskleros vanligen som smärta i samband med rörelse. Någon av dessa symtom bör föranleda patienterna att omedelbart söka läkarvård.

När symtom förekommer, är åderförkalkning redan måttlig eller svår. Ytterligare dröjsmål med att ge behandling kan resultera i en hjärtinfarkt, stroke eller annan vaskulär händelse.

* Hur att diagnostisera sjukdomen

Diagnosen ateroskleros innebär en omfattande sjukdomshistoria, fysisk undersökning, utvärderingar laborationer och studier avbildning. Läkare kommer att använda historien för att bestämma patientens riskfaktorer för åderförkalkning och förekomst av symtom förenliga med villkoret.

På fysisk undersökning, kan patienter med åderförkalkning har bevis på buken aneurysm eller aneurysm bakom knäet, minskad puls eller blodtryck i sjuka lemmar, dålig sårläkning på grund av minskat blodflöde eller onormala ljud över artärerna som hörs genom ett stetoskop.

Om en läkare misstänker åderförkalkning, kommer han eller hon beställa ytterligare tester.

Dessa omfattar vanligtvis blod arbete för att mäta blodsocker och kolesterol och andra tester. Valet av ytterligare tester kommer att bero på vilken eller vilka platser av misstänkta blockeringar.

Gemensamma tester omfattar Doppler ultraljud för att mäta blodflödet, elektrokardiogram, stresstester, angiograms och andra studier avbildning såsom magnetisk resonanstomografi angiograms och datortomografi.

* Hur man kan främja hjärt-och kärlhälsa

Det bästa sättet att förebygga åderförkalkning är att leva ett hälsosamt, aktivt liv. Patienterna måste äta en balanserad kost, motionera regelbundet, undvika eller sluta röka, dricka alkohol bara med måtta och bibehålla en hälsosam vikt.

Den bästa dieten för åderförkalkning förebyggande är ett som är låg i fett, kolesterol och natrium och består av magra proteinkällor, magra mejeriprodukter och massor av färsk frukt, grönsaker och fullkornsprodukter.

Dessutom, patienter måste vara försiktig om blodsockernivåer och blodtryck. Högt blodtryck och högt blodsocker kan leda till snabba arteriell skada, kraftigt påskynda utvecklingen av ateroskleros.

Av denna anledning, diabetiker och personer med högt blodtryck behöver söka regelbunden medicinsk vård för att hantera sina villkor.

* Förbättrad prognos

Prognosis för dem med ateroskleros varierar stort beroende på den allmänna hälsan, ålder, svar på behandlingen och sjukdomens svårighetsgrad. Under de senaste 30 åren, har bättre behandlingar och ökad medvetenhet orsakade dödligheten åderförkalkning sjunka med uppskattningsvis 25%. För de flesta patienter med måttlig sjukdom, kan skadan av åderförkalkning bromsas med lämplig behandling.

Faktum är att studier visar förbättring och en minskad risk för plötslig död efter så lite som ett och ett halvt år av behandling med kolesterolsänkande mediciner och förbättrad livsstil beteende.

För patienter med mer avancerad sjukdom, beror prognosen på platsen för skadan, omfattningen av sjukdomen och framgång för det särskilda förfarande som behövs för att behandla problemet.

* Behandlingsalternativ

Den första raden i behandling för åderförkalkning är den förändring av en patients diet och livsstil. Samma hälsosam kost, motion rutin och andra förändringar livsstil rekommenderas för att förhindra åderförkalkning är användbara vid behandling av tillståndet.

Men när symtomen är närvarande, kost och livsstil förändringar är oftast inte tillräckligt för de flesta patienter.

När kost och livsstil förändringar är otillräckliga, läkare har ett antal läkemedel för behandling av ateroskleros. Kolesterol jande läkemedel, såsom statiner, kan minska LDL och långsam eller omvänd plack byggs upp i artärerna.

Aspirin och andra läkemedel som minskar blodets förmåga att levra ordineras ofta för att förhindra att nya blodproppar bildas. Blodtryck läkemedel, såsom diuretika, betablockerare, kalciumantagonister och ACE-hämmare, kan kontrollera blodtrycket och långsam skador på artärerna.

Andra läkemedel, såsom de som styr diabetes, finns också möjligheter. Läkare basera varje patients exakta läkarbehandlingdiet på individens hälsoprofil, riskfaktorer och svårighetsgrad av sjukdomen.

I vissa fall är ateroskleros så avancerad att inte ens mediciner är inte tillräckligt för att behandla problemet. Lyckligtvis flera kirurgiska procedurer finns för att behandla manifestationer av detta tillstånd. Dessa rutiner omfattar angioplastik, kirurgiskt avlägsnande av fett från blockerade artärer, insprutning av blodpropp lösa medicinering i befintliga blodproppar och bypass-operation.

Det särskilda förfarande rekommenderas varierar med placeringen av proppen, dess svårighetsgrad och patientens allmänna hälsa.

Ytterst är det bästa botemedlet för åderförkalkning att undvika den helt med en förbättrad, vitaminrik kost och regelbunden skonsamma motion.

Om du menar allvar med att lära sig hur man kan förebygga åderförkalkning naturligt och lätt … Om du menar allvar med att förebygga denna dödliga sjukdom från att skada ditt liv .. Då har du hittat rätt person. Jag ska göra förebygga åderförkalkning enkel och njutbar för dig … OCH inte tråkigt!

Först, klicka på länken nedan för att få den kraftfulla hjälp du behöver för att ta itu med dina problem nu. Detta får du omedelbar proaktiv hjälp du behöver nu.

Det andra, titta runt min hemsida som det finns ett antal andra resurser för att hjälpa, inklusive nyupptäckta behandlingar, naturliga lösningar och rådgivning samt gör-det-själv handlingsplaner om du föredrar bara veta hur.

Tredje, med mina råd du kan förbättra din hjärt-och kärlhälsa, återvänder du till vibrerande hälsa, och få dig tillbaka till förtroende för att veta att du fungerar till 100%, samtidigt som du får tillgång till den energi fylld pulserande liv du förtjänar. Du har hört det förut … Jag får det. Men vi har hjälpt till att rädda MILJONER redan, och känner till alla “trick” i boken för att hjälpa dig att må bättre naturligt.

För det fjärde finns det ingen fjärde. Helt enkelt njuta av de resurser som vi sammanställt för din skull, agera, och använd din förnyad energi för vad du önskar! Om du inte hittar en lösning på ditt just nu problem … Jag skulle bli otroligt förvånad!