6 viktiga fakta om lungcancer

1-Lungcancer är en av de vanligaste formerna av cancer som orsakas av exponering för asbest. Det kännetecknas av onormal division och multiplikation av celler i lungorna och luftrören som orsakar en ackumulering av tumörceller i en cancer.

2 – I USA ensam, cirka 10.000 människor dör av asbestrelaterade sjukdomar, och många av dessa människor är offer för lungcancer.

3-Det finns två grundläggande typer av lungcancer – småcellig lungcancer och icke-småcellig lungcancer, representerar den senare som en stor majoritet av fallen lungcancer diagnostiseras i USA varje år. Hos patienter med lungcancer, vävnadscellerna i lungorna och tillhörande andningsorgan börjar dela onormalt med en okontrollerbar takt. Cancer som utvecklas i lungorna kan metastasera till andra delar av kroppen. Dessa utväxter består av celler som liknar dem i den ursprungliga tumören och är precis lika sannolikt att utgöra en hälsorisk för de drabbade.

4-Symtomen vid lungcancer är många och varierar beroende på enskilda fall och faktorer. Några av de vanligaste symtomen vid lungcancer inkluderar ihållande hosta, bröstsmärtor, förändringar i färg, volym eller konsistens av slem, förekomst av blod i upphostningar, viktnedgång eller minskad aptit, huvudvärk och allmän trötthet. Även om dessa symtom kan tyda på förekomst av lungcancer, är de inte på något sätt ett visst mått av diagnos.

5-En person som upplever dessa symtom måste söka en medicinsk analys för en korrekt diagnos. Röntgenundersökningar som lungröntgen, CTscan, MRI, är PET används för att diagnostisera sjukdomen. Även mjukpapper tester kallas biopsi används också för att bekräfta diagnosen.

6 – Enligt experter på området för asbest och lungcancer, det finns ett antal faktorer som kan påverka en persons risk att utveckla lungcancer när de har exponerats för asbest. Mängden asbestexponering och mängden fibrer som har samlats i kroppen påverkar kraftigt en risk att utveckla cancer. Det är viktigt att komma ihåg att, som med de flesta cancerformer, spelar livsstil en betydande roll för risken att utveckla lungcancer efter exponering för asbest. Rökare och andra människor som har en lunga tillstånd (eller någon sjukdom) före exponering löper en större risk att utveckla asbestrelaterade lungcancer, inte bara för att deras andningsorganen har redan äventyrats, men också på grund av den synergistiska effekten av rökning och asbestexponering. Många människor som utsätts för asbest utveckla godartade respiratoriska sjukdomar, såsom asbestos, vilket också ökar risken för att utveckla lungcancer och mesoteliom.