regelbunden kolon rensningen är ett mycket hälsosamt val

kolon rensningen

Så långt tillbaka som de gamla egyptierna, lavemang och andra “ritualer rensning” vanligen användes för att befria kroppen av giftiga slaggprodukter tros orsaka sjukdom och död. En enkel rensning program är det första och viktigaste positiva steg du kan ta för att etablera och upprätthålla högsta möjliga nivå av hälsa och vitalitet. Periodisk rengöring och avgiftande hjälper till att öppna upp de eliminative kanaler för att hålla kroppens system körs ren, ohämmad av toxin och avfall uppbyggd.

Rengöring tjocktarmen av avfall genom kolon hydroterapi har den extra fördelen att hydratisering av kolon, till skillnad från laxermedel som kan vara irriterande, och har en uttorkande och vanebildande effekt. Rengöring reaktioner uppstår när du försöker rengöra alltför snabbt. Du ska inte känna någon tarmbesvär, men rensningen kommer att släppa en hel del gammalt skräp och gifter som kan orsaka en kort helande kris. Rengöring reaktioner kan inkludera men inte begränsat till huvudvärk, kommer hudutslag, förstoppning och andra symtom du lider på grund av de ackumulerade giftiga ämnen släpps för snabbt, men de försvinner gradvis.

alternativ hälsa

Colon och tarmcancer är en av de vanligaste dödsorsakerna i USA, och alternativa utövare insistera på att det kan förhindras genom effektiva hygienrutiner. I allmänhet, alternativa utövare hävdar att en dåligt fungerande tarm är källan till all sjukdom, och därmed hålla den ren kommer att bli ett effektivt skydd mot detta. Många alternativa hälso-och sjukvårdspersonalen överväga någon form av hydroterapi för tarmen att vara viktigt vid behandling av degenerativa sjukdomar.

Det finns dock många decennier av poster och forskning från den alternativa hälsovårdgemenskapen som tyder på att denna terapi kan ha en värdefull funktion vid behandling av degenerativa sjukdomar och toxiska tillstånd. Men tänk när du forskning komplementär och alternativ medicin som vissa behandlingar kan förbättra din livskvalitet och andra, även om de används på rätt sätt, kan skada dig.

hälsosam kost

Som nämnts tidigare, de typer av livsmedel som skapar tarmproblem är fet stekt, bearbetas, överkokt mat med kemikalier och / eller tillsatser, socker, koffein, för mycket rött kött, etc. Ett resultat av att äta bearbetade denaturerade livsmedel är att detta naturliga balansen är upprörd, och maten kan börja ruttna i tarmen istället för att bearbetas. Livsmedel som stöd i effektiv avgiftning omfatta dem som är limonen-rika som citroner eller något bitter veggies gillar fänkål broccoli eller kronärtskockor. Livsmedel som främjar en effektiv absorption och eliminering är de med hög vattenhalt såsom frukt och grönsaker och när äts råa är rika på levande enzymer.

Korrekt rengöring görs av en hälsosam kost, högt i fiber, låg fetthalt, som innehåller hälsosam mat som fullkornsbröd, fullkornspasta och råris, gröna bladgrönsaker som spenat och sallad, och baljväxter, som svarta bönor, pinto bönor , gröna bönor och även jordnötter. Så varför sätta dig själv genom alla att stress när du enkelt kan ta dessa tillskott en eller två gånger om dagen för att förbättra kolon rensningen. Den övre tarmen är lätt att ta hand om, bara äta rätt mat och se till att du har gott om magsyra och enzymer.

Om du hanterar din kropp på något annat sätt än genom att äta endast färska, ekologiskt odlade livsmedel av vegetabiliskt ursprung, med massor av rent vatten (ca åtta stora glas per dag), du lider av någon grad av autointoxication. Även om du gör behandla din kropp till färska, ekologiskt odlade livsmedel av vegetabiliskt ursprung, och du är äldre än 21 år, är din kolon långsamt med åldern, och du också uppleva en viss grad av autointoxication.