meditation fred inifrån

Meditation är en enkel mental praxis, som ser ut som tänkande, men går långt bortom processen att tänka. Meditation är en förhöjd tillstånd av medvetande. Bruket av meditation kan ses i gamla religiösa texter (kristna, muslimska och viktigast hinduiska skript). Den mest följt meditation är Yoga meditation. Yoga var en del av den gamla indiska (hinduiska) liv och är fortfarande allmänt praktiseras. Yoga föreslår också några asana (yogaställningar) för meditation och det är poser som inte lämpar sig för meditation.

Meditation, var som en religiös ritual utövats i över 5000 år. Den mest utvecklade formen av meditation är från Indien, yoga meditation. Ursprungligen föreslogs som en religiös praxis, är yoga meditation nu allmänt praktiseras i västvärlden för sin läkande och lugnande effekter. Denna typ av läkemedel visat sig ha positiva effekter på både fysisk och psykisk hälsa. Tillstånd som högt blodtryck, sömnlöshet, stress, etc är effektivt botas med guidad yoga meditation.

Målet med meditation kan variera. Inledningsvis kan meditation utövas bara för avkoppling. Meditation ger ett avslappnat och fridfullt sinne. Meditation kan också ge dig större fokus och befogenheter koncentration. Meditation innebär mediterar på en enda punkt eller idé. Denna koncentration skickar vidare till alla andra aspekter av ditt liv. Forntida yogautövare i Indien syftar andligt uppvaknande genom meditation. Buddha var ursprungligen mediterar under ett Bodhi (ficus) träd, när han uppnått upplysning. Sikhism, taoism, Jainism, etc har meditation som en viktig del av deras religiösa ritualer. Likaså, kristendom, islam, judendom, etc har också lärjungar meditation på olika nivåer.

Eastern kampsporter som karate, kung fu, krävs etc utövarna att meditera, för att öka koncentrationen och för bättre prestanda.

Det första stadiet av meditation är att välja en lugn plats, fri från distraktioner av alla slag. I forna tider, gick indiska vise till skogen, bort från andra civilisationen att meditera och de mediterar i flera år. Och de mediterade mestadels medan i lotus pose av yoga. De mediterade även när du står på en fot.

Meditation inkluderar först stoppa dig från att vandra in distraherande tankar. Det enda sättet du kan göra detta är genom att först observera de tankar som kommer till dig, utan att göra något försök att kontrollera eller stoppa tankarna. Efter ett par dagar för att försöka, kommer det att finnas endast några dussin tankar som kommer till ditt sinne, som mot de hundratals tankar som trakasseras dig när du startade ditt försök av meditation. Ytterligare försök av några dagar kommer att hjälpa dig att kontrollera dina tankar och sätta ditt fokus på bara en tanke eller idé.

Ett enklare sätt att styra överskott av tankar är att bara lyssna till rytmen av din andning, utan att styra den. Snart kan du tänka på en tanke eller ingen tanke alls. När du helt kan koncentrera dig, utan kunskap om omvärlden, har ni uppnått villkoren för meditation. Även om du närmar dig det som ett sätt att bekämpa stress och ett medel för att uppnå högre nivåer av koncentration, kommer meditation hjälper snart du uppleva en andlig sällhet – ingen annan kan förklara det för dig.