ljud guidad meditation – att få i gapet med Wayne Dyer och japa mantran – en översyn

Audio guidad meditation är ung i tiden-line av sådana tekniker för introspektion. Men att utnyttja tekniken inom ramen för en gammal praxis verkar en ganska naturlig utveckling när man tittar på hur tekniska framsteg har påverkat vårt moderna samhälle. Jag tror också att skapa en ljud-guidad format härrör från ökande intresse av västerlänningar. Eftersom denna koncentration härstammar från Mellanöstern religiösa traditioner, är det rimligt att det skulle ta en något annorlunda paket att tilltala en stor del sekulariserat, västerländska publiken.

Dr Wayne Dyer är en individ med perfekta känslor för gifta djupet av dessa österländska metoder med ett paket som tilltalar i väster. Hans bok, Komma In The Gap fastställs en enkel men effektiv teknik som han använder för att nå in i mellanrummet mellan hans tankar. Han tar bort stressen från att försöka fullända praxis (en missriktad uppfattning, tror jag) och sätter den hur och varför av disciplin i en strategi att även en nybörjare kan omfamna.

Han tar en gammal form kallas Japa (hans egna personliga preferenser) och använder “ljudet av gud” som hans Japa mantra. Viktigast få i Gap innehåller en CD som hjälper dig att genomföra det faktiska bruket av “komma i gapet”. I hans egna ljuva toner, leder Dr Dyer dig genom en verklig audio guidad session.

Utan en lärare att personligen guida oss genom vår praktik, särskilt när vi börjar, tror jag att ett ljud guidad format är avgörande för att faktiskt få oss bortom teori och analys till genomförande. När allt är det enda sättet att uppleva fördelarna av meditation för att praktisera den.

Jag personligen hade svårt att röra sig bortom teori när jag först blev intresserad av att meditera. Jag forskat olika metoder på nätet, läsa böcker i ämnet … och snabbt blev överväldigad.

Det finns så många variationer på ett tema, Japa, avsiktliga, promenader, buddhistiska, taoistiska, etc. .. och bara en av dessa metoder kan vara en livslång strävan. Jag tror att denna faktor, tillsammans med svårigheten att fastställa en daglig praxis (som med alla nya vana) är det som hindrar människor från att ens försöka meditation.

Det är det, eller de helt enkelt ge upp efter en vecka av ofullkomliga försök där de befinner sig hit från alla håll med en miljon slumpmässiga tankar (gårdagens plot från deras favorit TV-show, de kom ihåg att mata katten, etc. ..)

Innan jag hittade Dr Dyer hur ljudet guidad meditation, drabbades jag också av dessa sjukdomar. Jag smällde mentalt mina handleder när jag föll av vagnen för en dag i stället för att helt enkelt plocka upp där jag slutade, och jag undrade hur mycket av en skillnad en ofullkomlig meditation session möjligen kunde ha på mitt dagliga liv …

Kort sagt, jag lät de ursäkter och rädsla för min vanliga negativa sinnet Frick (för att använda en fras av T. Harv Eker s) stöta mig en daglig praxis som var både psykiskt och fysiskt positivt för mig, oavsett vilken form det tog för att särskilt meditation session.