livsförlängning genom parodontal hälsa

Det finns bevis för att ha dina tänder rengjorda och en mun utan tandlossning är bra för din över alla allmänna hälsa. Detta är ett exempel på en gammal idé blivit ny. Det var inte så länge sedan att tandläkaren tog bort tänder som periodontalt var inblandade eftersom de ansågs en källa för andra infektioner.

Nu kan vi ofta behandlar periodontalt inblandade tänder så att de kan bli friska igen, men kvar i ett sjukt tillstånd de bara negativt kan påverka människors hälsa. Under de senaste åren har det funnits många studier som visar ett samband med tandlossning och hjärtsjukdom. Det finns belägg för att båda villkoren en ökning av serumnivåerna av C-reaktiva protiens (CRP) har noterats och att detta kan ha något att göra med THS korrelation (teori fortfarande oprövad).

Enligt Scripps Laboratories “är serumnivåerna av CRP förhöjda i ett brett vareity av akuta och kroniska inflammatoriska tillstånd. Dessa villkor inkluderar mest bakterier och vissa virusinfektioner, reumatisk feber, rhematoid artrit, och många collegen sjukdomar. CRP serumnivåer också värdefulla i detektering och utvärdering av vävnadsskada, akut hjärtinfarkt, transplantatavstötning och flera maligna sjukdomar ”

En studie publicerad i New England Journal of Medicine (mars 1,2007) fann att patienter med svår tandlossning visade förbättrad vaskulär funktion efter behandling av sin tandlossning. Den studier huvudförfattare, Maurizio S. Tonetti, konstaterade “att tandköttsproblem, tillsammans med annan kronisk inflammation, kan bidra till åderförkalkning.”
Hjärtsjukdom delvis innebär en imflammatory respons i blodkärl som sedan blir ytterligare minskat och kan resultera i nedsatt blodflöde.

Kan det vara så att bakterier från munnen är att komma in i blodet och bidra till denna inflammatoriska reaktion? Det är inte känt eller bevisat ännu, men det verkar som en bra idé för en att upprätthålla en hälso-mun!
Nyligen ett flerårigt studie (The Archives of Otolaryngology (maj 2007) visade att. För varje millimeter av benförlust, ökar risken för tungan cancer mer än fem gånger. Studien konstaterade att kroniska infektioner möjligen kan spela en roll i cancer, antingen som ett resultat av den mikroorganismer närvarande eller som ett resultat av inflammation som kan stimulera tumörbildning

Under många år har jag rekommenderat att mina patienter över 40 års ålder har rengöringar var tredje månad. Jag gör det här så att de wil har färre parodontala problem, men det kan visa sig att denna regim förbättrar deras allmänna hälsa!
Skriv mig på drspindel@lspindeldds.com