hur man kan vända risken för sjukdomar

De första flera pounds du förlorar kan vara betydande för att fördröja uppkomsten eller vända riskerna för vissa sjukdomar. Här är en lista över hälsoproblem kan du undvika om du börjar skaka lite pounds just nu.

Högt blodtryck. Hypertoni, eller högt blodtryck, är bland de bästa skälen människor går till doktorn. Överviktiga vuxna är två till tre gånger större risk att bli hypertensiva. Lyckligtvis är det tillstånd som känslig för viktminskning eftersom det är till viktökning. Flera studier ger belägg för att även måttliga mängder av viktminskning kan förhindra högt blodtryck och kan hjälpa hypertonipatienter minskad risk för stroke. Viktminskning visat sig vara en mer effektiv korttidsbehandling förvaltningen eller minska saltintaget.

Högt kolesterol. Förhöjda kolesterolvärden är mer benägna att vara närvarande hos överviktiga personer. Men ett antal studier visar att för de flesta människor, minskar måttlig viktminskning mängden låg-density lipoprotein (LDL)-kolesterol, det dåliga slag som täpper till dina artärer, och omvänt, kan det höja high-density lipoprotein (HDL) kolesterol, det goda slag som rensar ut ditt kardiovaskulära system.

Artros. Läkare bekräftar att bli ännu måttlig övervikt ökar smärtan av artrit i viktbärande leder, speciellt i höft och knä. Studier tyder också på att tyngre människor är mer benägna att utveckla artros. Mest övertygande är forskning kring artros i knä – ett tillstånd sex gånger vanligare hos överviktiga personer än i magra människor, och särskilt vanligt hos överviktiga kvinnor.

Sömnproblem. Fetma tar en vägtull på din kropp även när du vilar. Överflödigt fett i buken i särskilda krafter dina lungor att arbeta hårdare när du sover. Fettvävnad i halsen området minskar också storleken på dina luftvägar när du ligger ner. Nighttime andningssvårigheter kan ta formen av snarkning. Bara en liten viktminskning, men skulle kunna hjälpa 40 procent av de vuxna som har detta problem.

Diabetes. Miljontals människor har typ 2 eller icke-insulinberoende diabetes, och de flesta av dem är överviktiga. Om du har vuxendiabetes typ 2-diabetes, kommer blodsockret ner omedelbart när du börjar banta. Tro inte att du har att förlora så mycket att du inte försöker alls. I själva verket har forskning visat att en betydande förbättring av blod-glukos nivåer kan inträffa med en viktförlust av så lite som tio pounds.