cardio avstånd vs cardio intensitet

När det gäller att göra cardio träning, det finns två grundläggande metoder du kan använda – LSD och HIIT.

LSD = Long Slow Distance. Ett perfekt exempel är jogging för några miles.

HIIT = High Intensity Interval Training. Ett perfekt exempel är förivrar.

LSD och HIIT är på fullständiga motsatta ändar av hjärt kontinuum grund av enkel design. LSD är lång, men långsam. HIIT är kort, men mycket snabb.

Tja, intensitet och varaktighet, eftersom de hänför sig till din cardio träning, har ett omvänt förhållande. Den mer intensiv du arbetar (dvs. – ju snabbare du går), den kortare varaktigheten måste vara. Motsatts det långsammare du går, måste du gå för en längre tid för att kompensera för det.

Enkelt uttryckt – du kan köra hårt eller du kan köra länge, men du kan inte göra både och. Ingen kan sprint ett maratonlopp …

HIIT har blivit alltmer populärt på senare år, och anses vara mer produktiva än LSD. Jag kommer inte få in alla vetenskapliga sutff här, men här är kontentan av vad du behöver veta:

-HIIT är anaerob, är LSD aerob

-LSD utbildning leder till ökad aerob kapacitet, med liten eller ingen effekt på anaerob kapacitet

-HIIT, däremot, ökade resulterar i ökad anaerob kapacitet och aerob kapacitet

-LSD bränner fler kalorier än HIIT under själva övningen själv

-HIIT håller metabolism “revved upp”, så att du fortsätter att bränna calores i timmar efter träningen är över

Det finns andra saker som vi kunde prata om, men dessa är de viktigaste punkterna.

Så med tanke på ovanstående, verkar HIIT vara överlägsen form av cardio.

Det verkar att ge fler fördelar, bränner fett bättre, tar inte så lång tid … men ändå, är människor fortfarande gör usel vinster med deras HIIT. Mediokra som bäst.

Varför? Det är enkelt, egentligen – de flesta människor inte gör sitt HIIT cardio pass korrekt.

HIIT, per definition, är tänkt att vara intensiv – så intensivt som möjligt. På den ökända skala från 1 till 10, måste du vara att trycka en 11 eller mer. Och många gånger, gör praktikanter inte att när de gör HIIT. De tror att de driver hårt, och de kan vara, men i stället för att 11 eller fler, kanske de är bara att sätta i ett försök av 8 eller så. Som inte klippa det när det gäller att göra HIIT cardio.

Minns när jag sa att du kan köra hårt, eller köra långa, men inte båda? Tja, på baksidan, om du kör lätt och köra kort, du gör det sämsta av två världar. Och så effektivt som HIIT kan vara, om det inte är gjort med lämplig intensitet, du faller i den fällan. Du måste trycka så hårt du fysiskt kan.

Träna hårt, vila hårt, spela hårt.