sänka blodtrycket naturligt – ytterligare 5 livsstilsförändringar för att sänka blodtrycket del 2

I del 1 av denna artikel jag diskuterade fyra metoder som du kan använda för att sänka blodtrycket naturligt. Dessa inkluderar rökning, övervikt, salt och kost. Denna artikel fortsätter med 5 fler åtgärder, vilket hjälper dig att sänka blodtrycket naturligt.
· Begränsa din alkoholkonsumtion. Du bör konsumera inte mer än en 12-ounce öl, en 5-ounce glas vin eller en svala (1.5 ounces) av 80-bevis whiskey om du är en kvinna. Män kan fördubbla dessa belopp. Mer än dessa kommer att öka ditt blodtryck. Du kan sänka blodtrycket naturligt med 5-10 mmHg genom att bara begränsa alkoholintag.

· Vikten av motion. Om du har din läkare är OK och sedan långsamt börja en aerob träningsprogram. Börja långsamt och gradvis öka tiden och intensiteten med en målsättning att nå en 30-minuters träning de flesta dagarna i veckan. Yngre personer bör jogga i 30 minuter i veckan och äldre människor bör gå 30 minuter minst 3 gånger i veckan.

· Minska stressen. Stress har en direkt inverkan på ditt blodtryck och om du vill behålla ditt blodtryck inom normala gränser du behöver för att eliminera eller åtminstone minska din stress. I vissa fall stressen är självförvållad och i andra verkar det oundvikligt. I vissa människor stress kan orsaka överätande och bidrar till övervikt skick. Om du har problem med att hantera din stress nivå kan du söka professionell hjälp. Börja med din läkare först.

· Kaffe och koffein. Koffeinet i dessa drycker kan orsaka en tillfällig ökning av blodtrycket så du bör inte ha ett problem om du inte har koffein känslighet. Om du har hjärtsjukdom din läkare kan be dig att minska på eliminera konsumtion av koffein.

· Adekvat intag av kalium. Till skillnad från natrium, kalium har effekten av att sänka blodtrycket naturligt. Regeringens riktlinjer rekommenderar ett dagligt intag av 4700 mg. Kalium är tillgänglig som ett komplement men det finns många vanliga livsmedel som också ger en bra källa. Du kan få en lista på kalium källor.