finns det ett botemedel mot Alzheimers

Det finns vetenskapliga framsteg som ser lovande ut för att förebygga och till och med vända ett tidigt skede av Alzheimers sjukdom.

Alzheimers sjukdom är en progressiv försämring av hjärnan, först beskrevs 1907 av den tyske neurologen Alois Alzheimer (1864-1915). Det är den vanligaste formen av demens, eller mind-beröva, sjukdom som påverkar celler i ett område av hjärnan som är viktigt för minne.

Alzheimers sjukdom eller Alzheimers syndrom oftast drabbar äldre vuxna, men det har också varit känt för att drabba människor i sina sena tjugoårsåldern.

Personer med Alzheimers upplever svårigheter att kommunicera, lära, tänka och resonera – problem allvarliga nog för att ha en inverkan på en persons arbete, sociala aktiviteter och familjeliv.

Alzheimers är den vanligaste neurodegenerativa sjukdomen i antalet drabbade människor. Det växer fram för att eventuellt bli den största medicinska problemet för äldre i 21-talet.

För närvarande finns det så många som 5 miljoner amerikaner lever med Alzheimers och den siffran förväntas öka till så många som 16 miljoner år 2050.

En ny person får diagnosen Alzheimers var 71 sekunder, och eftersom människor lever längre Alzheimers sjukdom har blivit ett allvarligt hälsoproblem som regeringarna måste möta, denna sjukdom är nu den sjätte vanligaste dödsorsaken i Amerika ensam. Alzheimers sjukdom blir tragiskt vanligt.

Över 12 miljoner människor i världen lider av Alzheimers sjukdom. Den direkta och indirekta kostnaden för vård av Alzheimers offer i USA ensam är mer än 100 miljarder dollar per år.

Med dessa häpnadsväckande statistik, kan något göras för att rädda våra hjärnor från denna fruktansvärda försämring? Kommer fler äldre att kunna undvika att drabbas av Alzheimers som den äldre befolkningen ökar? Får vi äntligen nära ett botemedel?

Den konventionella medicinska synsättet är begränsad till smärtlindring och kontrollera några av de symptom med dyra receptbelagda läkemedel fullspäckad med biverkningar.

Men i verkligheten, visar omfattande forskning att spridning av Alzheimers sjukdom i samhället är ett direkt uttryck för vår förändrade livsstil. När människor runt om i världen upplever liknande problem, det är inte en slumpmässig händelse utan en metodisk process sprider sig över kulturer och gränser.

Du ser, våra livsstilsval har fått oss i den här röran. Vi måste göra de rätta valen för att ta oss ur.

Faktum är den exponentiella ökningen av Alzheimers sjukdom är verkligen ett resultat av hur våra liv har förändrats. Den dåliga nyheten är att vi är vana att leva på ett visst sätt nu och det är inte lätt att ändra. Den goda nyheten är att förändring är i vår makt och med den bättre hälsa.

Ett sätt att hjälpa till att sänka risken för demens och en som du kan ha ansvar för är att ändra dina vanor i livet, äta sunt och motionerar regelbundet. För närvarande, har forskare som studerar Alzheimerpatienter märkt att de som hålla sig frisk och vidta särskilda näringstillskott har avtagit och även vänt nedgången.

Ja, är Alzheimers INTE en obotlig sjukdom. Alzheimers kan botas och kan vändas.

Varje dag nu fler och fler människor upptäcker att de kan börja att vända sin Alzheimers.