fibrös kost används i hemorrojder förebyggande

Fiber är en av de positiva faktorer som kan hjälpa dig att hindra dig från hemorrojder och dess orsaker. Det hjälper att rengöra väggarna i tarmarna, så att de hålls snyggt och prydligt.

fiber rik mat

Fibrer är i allmänhet finns i korn, ris, spannmål, citrusfrukter och grönsaker, särskilt i bladgrönsaker. Fiber rik kost innehåller även frukt, havregryn, äta gröna bladgrönsaker, spannmål, fullkorn och andra livsmedel som är rika på fibrer. De andra rika källor är färska och gröna vegetables.Fruits tillsammans med deras hud är också en rik källa av fiber.

former av fiber

Det finns två typer av fibrer:

Löslig fiber – De kan låna ut en hand för att sänka kolesterolvärden och håller din kropp passform. Det hindrar även glukos kommer in i blodbanan. Livsmedel som är rika på lösliga fibrer inkluderar säsongens frukter, bönor, linser, havrekli, torkade ärtor, bladgrönsaker och korn.

Olöslig Fiber – De är bra för att upprätthålla en hälsosam kolon och rektum. Källor till olösliga fibrer inkluderar vete, frukt, spannmål och färska grönsaker.

Tips för att välja de fibrösa mat

Läs innehållet på etiketterna när du köper livsmedel från marknaden. Se abiding att du köper ett artefakter som är alimental och innehåller några tilldelning av fibre.There är några diagram tillgängliga med läkare och frukt butiker som ger information om fiberinnehållet i olika frukter.

Alltid köpa frukt som accepterar höga näringsvärden och rikliga innehåll fiber.

Extrem förbränning av fibrer livsmedel kan leda till buken störningar och uppblåsthet. Äta frukt efteråt varje måltid hjälper intetsägande avföring och hjälper till att acceptera bli av hemorrojder. Grönsaker är en rik källa av fibermaterial som hjälper hemroids behandling. Med kli muffins och råa nötter för mellanmål hjälper dig att avstå hemorrojder. Så upprätthålla fibrösa kost för att förebygga och bota hemorrojder.