din ras och högt blodtryck

Din ras och högt blodtryck i medicin och vetenskap har varit och fortsätter att presenteras med förutsättningen att det finns inneboende fysiologiska skillnader mellan raser. Race, är allmänt accepterat som en av riskfaktorerna för högt blodtryck.

Dessutom, afroamerikaner och latinamerikaner är mer benägna att uppleva högt blodtryck än de anglo-amerikanska motsvarigheter. För afroamerikaner, förhöjt blodtryck hända vid en tidigare ålder, är ofta allvarligare och mer än någon annan ras, löper en större risk för denna livshotande sjukdom.

ras baserad vetenskap och medicin

Med tillkomsten av vetenskapen om genetik, epidemiologi, och andra moderna biologin har perspektiv, åsikter och forskning dök upp i respekterade tidskrifter misskreditera begreppet ras är en riskfaktor för sjukdomen. Trots dagens forskning, sociala föreställningar och begrepp som härstammar från det 18th århundradet – som inte hade någon vetenskaplig grund – är lätt tillgängliga på internet, i det offentliga, i forskning, i läkarutbildningen och i praktiken.

expanderade perspektiv för riskfaktorer och ras

Variabler utöver genetik är psykosociala, ekonomiska, kulturella, miljömässiga och andra faktorer som påverkar människans fysiologi – dessa är inte väl avgränsad hittills, men forskning dokumentera ett samband mellan högt blodtryck och socioekonomisk status existerar. Den “nya” vetenskapliga standard grunder sig i att titta på skillnader i tävlingar som bygger på genetik på grund av den verklighet som ras gruppering är dåligt definierade – med flest “raser” som består av flera etniska bakgrunder från olika kontinenter.

För att följa denna fråga mer, kolla forskning och kommentar av Richard S. Cooper MD – enligt utredare Awards i Health Policy Research hans bakgrund:

“Richard S. Cooper är en kardiovaskulär epidemiolog med ett långsiktigt intresse av hypertoni och relaterade tillstånd i populationer av afrikanskt ursprung. Han fick utbildning i förebyggande kardiologi och epidemiologi. Hans arbete har involverat både kliniska studier och populationsbaserad forskning. Dr Cooper anslöt Loyola University Medical School 1989 som Anthony B. Traub professor och ordförande vid institutionen för förebyggande medicin och epidemiologi.

Ett viktigt forskningsfokus på avdelningen har varit en beskrivning av utvecklingen av hjärt-kärlsjukdom inom loppet av den afrikanska diasporan. Över 20.000 deltagare har rekryterats i community-baserade studier i Västafrika (Nigeria, Kamerun och Ghana), Karibien (Barbados, St Lucia och Jamaica) och huvudstadsregionen Chicago.

Detta arbete har visat den avgörande roll som förändrade miljöförhållanden på utvecklingen av kardiovaskulär risk status bland populationer av afrikansk härkomst. Under de senaste åren har han utvecklat ett program i genetisk epidemiologi och har varit inblandad i en serie studier genkartläggning. Dessa projekt har sedan smält samman till ett intresse för betydelsen av molekylär genetik för variation i vanlig sjukdom bland raser och den kliniska betydelsen av genetik för medicinskt beslutsfattande baserat på ras. ”

Det tjänar mänskligheten, att vi i den offentliga och inom medicinen, när man talar om riskfaktorer för högt blodtryck och ras som vi tänker och talar i termer av specifika gener som kan finnas i olika etniska blandningar av människor.