cardio timing

Äta höjer tillfälligt blod-glukos-och insulinnivåer. Olyckligtvis stör en hög nivå av glukos i blodet med kroppens förmåga att använda kroppsfett som bränsle. Som jag är säker på att du är medveten om, är den mänskliga kroppen är mycket envis och kommer inte att frigöra lagrat kroppsfett om det inte finns något annat val. Hoppa på den elliptiska maskinen 15 minuter efter en måltid kan bränna några kalorier, men det kommer inte att vara effektiv på att sänka din andel kroppsfett.

Forskning tyder på att utföra din cardio på morgonen innan frukost är det snabbaste sättet att trimma din midja och förlora de envisa “love handles”. Efter 7 eller 8 timmars sömn, är våra kroppar blodsocker låg och stabil, och vår muskel glykogen (lagrad glukos) är något slut. Har ingen snabb energi för att dra av, beslutar kroppen motvilligt att bränna kroppsfett för att hjälpa oss att få igenom passet. Men om du tycker att morgonen cardio är omöjligt för dig, det finns 2 andra tider som kommer att sätta din kropp i ett liknande tillstånd, vilket gör det mycket lättare för dig att förlora pounds av fett.

Ett. 90 minuter efter ett mellanmål, och 3 timmar efter en måltid – Waiting denna tid för kroppen att smälta och absorbera energi från mat, kommer att sätta dig tillbaka i den ideala staten där det blir möjligt att frigöra kroppens fett som energi. Detta inträffar endast när din kropp inte har tillräckligt med dietary kolhydrater eller lagrade muskelglykogen att uppmana först. Till exempel, om du hade en mid-afternoon mellanmål vid 03:00, kan du göra din cardio runt 05:00. Om det var en helg och du vaknade svälter, kan du äta frukost på 8:00 och gör din konditionsträning runt 11:00 och fortfarande förväntar sig att se bra resultat från dina ansträngningar.

2. I slutet din styrketräning rutin – Efter ca 30-45 minuter av intensiv styrketräning kroppens bränslesystem förändringar från en som använder glukos för energi till en som använder fri-fettsyror. Detta är en annan bra tid att utföra cardio.

Enligt min erfarenhet, gör din konditionsträning på morgonen på tom mage fungerar underverk för din midja, och jag rekommenderar starkt forska detta och ge det en chans. Min slutsats är i linje med de sugesstions i “Fitness Made Simple” av John Basedow, “Body For Life”, av Bill Phillips, “Vansinnigt Fit för evigt”, av Frank Zane, och “SuperCut” av Joyce L. Vedral, PH. D., och Bill Reynolds.

Ett sista tips – Om du är van att omedelbart efter din konditionsträning med styrketräning, får jag föreslå att ta en paus och gå tillbaka senare under dagen för att utföra din styrketräning eller lyft på en annan dag. Du behöver din mentala fokus, styrka och balans för att vara på topp för att träna med det bästa av din förmåga. Jag skulle aldrig kunna vikt träna så hårt som jag gör, och vara så fokuserad som jag är, om jag gjorde cardio först. Du bör ifrågasätta intensiteten i din styrketräning program om du inte håller. Det gör ingen logisk mening att göra vad som är svårare sist.