ayurveda naturliga botemedel för diabetes problem

I ayurveda, diabetes vanligen ses som en metabolisk kapha typ av rubbning som Agni har en sänkt funktion. Det resulterar i högt blodsocker. Ayurveda identifierar 24 typer av sjukdomen vanligtvis klassificeras enligt Prameha – 4 beror på Vata dosha, 6 beror på pitta dosha och 10 orsakas av kapha dosha. De främsta orsakerna till dessa sjukdomar är fett, urin och Kapha bildas på grund av livsmedel, vätskor, livsstil och andra.

Ayurvedisk behandling av diabetes patienten beror på styrkan i kroppen och typ av diabetes han / hon har. Första uppgiften är att diagnostisera typen av dosha obalans. I alla typer av urinvägar, är Kapha försämrats, men i madhumeha är vata förvärras ofta också. Därför kommer Ayurveda natur botemedel mot diabetes riktas mot både vata och kapha samtidigt för att återställa balansen i doshas.

Efter att fastställa orsakerna till doshas obalans, söker ayurvedisk behandling de underliggande orsakerna till diabetes, som kan vara överätande och därmed fetma, Överdrivet intag av socker och raffinerade kolhydrater, överdos av proteiner och fetter som får omvandlas till socker om det tas överskott, mer spänning, oro , ångest och sorg.

Ayurveda naturliga botemedel mot diabetes visar att en person bör undvika livsmedel som främjar kapha som potatis, ris, socker, fet mat och alkohol. Regelbunden motion för diabetespatienter är nödvändig. Man kan göra yoga asanas såsom Halasan och Paschimottanasn att hålla sig frisk under diabetes.

Det finns en mest effektiv terapi kallas Panchakarma Therapy. Det hjälper till att minska insulinresistensen i vävnaderna hos diabetiker som är det huvudsakliga målet vid behandling av diabetes.

Ayurveda innefattar även kost modifiering av reducerande socker och raffinerade kolhydrater. Protein är bra för kroppen, men ett stort intag kan skada njurarna. Fett bör tas i begränsad mängd som överdriven mängd kan leder till matsmältningsproblem och fetma. Ayurveda naturliga botemedel för diabetes börjar med växtbaserade massage, följt av fasta för att rena kroppen.

Divine Wellness är en interaktiv hälsoportal tillhandahåller online yogaklasser för att lära Kundaliniyoga. De ger också Ayurveda botemedel för diabetes genom högupplöst video.