värld statistik för prostatacancer

Tillförlitlig prostatacancer statistik för hela världen är ofta svårt att komma med, men det är oerhört viktigt att försöka samla statistik om ett sätt att förhindra att det någonsin ska bli upptäckta. Det är dock möjligt att säga att prostatacancer varierar kraftigt över hela världen och även bland länder. Det finns några mönster till spridningen av prostatacancer, och dessa beskrivs nedan.

• Prostatacancer är vanligast i östra / södra Asien. Det är också minst vanligt bland alla asiatiska män, oavsett om de bor i Asien eller inte.

• Det är vanligast i USA, där det orsakar död av män mer än någon annan typ av cancer förutom lungcancer. Det är också vanligt i Europa, till exempel i Storbritannien är det den näst vanligaste cancerformen. Det har spekulerats i att detta är på grund av de högre upptäckt i dessa länder dock.

• Prostatacancer är mest sannolikt hos män över femtio år gammal.

• I England år 2001, var den relativa femåriga överlevnaden för män med prostatacancer 71 procent. Detta är en 40 procent ökning på 1975. Prostatacancer Överlevnaden har ökat i över tjugo år nu i utvecklade länder.

Världen statistik för prostatacancer kan hittas, men det är mycket mer fördelaktigt för en individ att titta på statistiken i sitt land som överlevnaden varierar kraftigt från land till land och mellan kontinenter.