hur man kan sänka kolesterol – 2 sätt

Så hur viktigt är det och vad gör du egentligen behöver göra när du vill veta hur man kan sänka ditt kolesterol? Du kanske har nyligen veta av din läkare att ditt kolesterol är för hög eller du kanske har just fått allmänna råd att det skulle vara en klok sak att hålla lägre kolesterolvärden.

Först av allt måste du förstå vad kolesterol egentligen är: Det är en form av fett som visas som vax och aquired från båda vissa typer av livsmedel som mejeriprodukter, kött och ägg och internt från produktionen i levern. En viss grad av kolesterol verkligen krävs för organ naturliga funktion, är en viktig ingrediens vid produktion av vitaminer, hormoner och mag-syror som hjälper skingra fett.

Levern oftast bara gör cirka sjuttio procent av vår kolesterol krav och därför vi faktiskt måste ta i lite mer kolesterol från livsmedel. Problemet uppstår när vi tar in för mycket kolesterol genom att äta kolesterol-rika livsmedel, och överskottet börjar blockera artärer och dåligt påverkar hälsan hos våra hjärtan.

Dessutom finns det en andra typ av kolesterol som kallas HDL, vilket krävs för att avlägsna det dåliga typ av kolesterol – LDL, från vårt blod. I fråga om det goda – HDL-kolesterol, det finns en miniminivå som vi behöver i våra kroppar för att bibehålla en låg risk för hjärtsjukdom och ingen särskild övre gräns.

De två grundläggande sätt att styra kolesterol för båda typerna är antingen naturligt, genom noggrann diet och motion, eller genom att få receptbelagda läkemedel för kolesterol minskning. Bör dock innan man fattar beslut om vilken väg att ta bör du först kontrollera om hjärtsjukdomar eller högt kolesterol körs i din familj, eftersom det är förvisso ärftlig, och denna information, tillsammans med din läkares råd bestämmer vilken väg skulle vara bäst för du ska gå.

The Drug Route – Om du redan har ett högt LDL-kolesterol nivå och efter att ha gjort en bedömning av de andra faktorer inblandade kan din läkare föreslå en kurs av medicinering. Om du har en form av hjärtsjukdom eller diabetes eller ett antal andra höga riskfaktorer är i spel, kanske du har något annat val än att ta medicinen. Men om det är en fråga om bara högt LDL-nivå, så om din läkare är lycklig, kan du först prova ett par ganska enkla naturliga “förändringar” i din kost och motion. Också sluta röka kan ha en direkt effekt.

Den naturliga vägen – Byt till en kontrollerad lågt kolesterol diet, det rekommenderade intaget om 300mg per dag är, att minska till 200 mg om du redan har en form av hjärtsjukdom. Först av allt undvika livsmedel som har höga halter av mättade fetter eller innehåller höga nivåer av kolesterol. Detta på egen hand kan ha en djupgående inverkan på nivåerna. Om du är i allmänhet ganska friska, fortfarande gör som ett minimum, hålla mättat fett i kosten till en mycket låg nivå.

Återigen, sänker rökning dina nivåer av det “goda” HDL men de kommer att komma tillbaka om du slutar.

Motion har stora fördelar, det kan öka din HDL produktionen, och bara lätt motion genomförs regelbundet är mycket hjälpsamma med kontroll av vikt, blodtryck och även diabetes. -Dessa kan alla ha en inverkan på din risk för någon form av hjärtsjukdom.

Som med alla frågor som är hälsorelaterade, om du hysa några farhågor om dina kolesterolnivåer bör du se din läkare, eftersom både LDL-och HDL-kolesterol kan kontrolleras enkelt med ett blodprov, och han kan titta på alla faktorer om din livsstil och ger råd om din bästa åtgärden för att sänka kolesterolvärden.